drukte bij stembureaus in vechtdal

Binnen een uur hebben 70 mensen hun stem uitgebracht bij het stembureau in Sporthal de Schakel in Nieuwleusen. “Maar we kunnen nog niks zeggen over de uitslag,” zo zegt medewerker Gerrit Schoonhoven lachend. Linda Timmerman wil wel vertellen waar ze op gestemd heeft: “Het CDA. Dat is een goede middenpartij en ik hou niet van heel erg links of heel erg rechts. Ik twijfelde wel, want ik was het niet eens met de samenwerking met de PVV, maar ik kies toch weer voor het CDA.” Germo Runhart heeft een andere keuze gemaakt. “Van mij mag het allemaal wel wat minder met Europa, dus ik heb PVV gestemd. Dat heb ik de vorige keren ook gedaan.” Erik Schuurman kon vanavond wel eens tot de winnaars behoren, want hij stemde VVD. “De beste rechtse partij. Het CDA is mij te christelijk en de PVV heeft geen inhoud.”

Bij het stembureau op het gemeentehuis in Ommen loopt het eveneens ‘lekker door’. “Ik ga voor de ChristenUnie,” zegt Marja Willems. “Het christelijke aspect speelt daarbij mee, maar ook de andere standpunten, bijvoorbeeld met betrekking tot Europa.”

Ook op Twitter gonst het uiteraard van de berichtjes en opinies over de verkiezingen. Zo wenst het Dalfser gemeenteraadslid Jos Ramaker zijn collega-stembureaumedewerkers succes met de zitting en de handmatige telling. ‘Onvoorstelbaar in deze tijd’, voegt hij daar aan toe. Wethouder Maurits von Martels van Dalfsen heeft zo zijn bedenkingen bij de manier van stemmen: “Sommige tradities ben je liever kwijt dan rijk. Stemmen met het rode potlood bijvoorbeeld, al sinds 1922! Geen behoefte aan eeuwfeest.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.