drukke konningemarkt in centrum nieuwleusen

De belangstelling voor de 13e editie van de Koninginnemarkt was afgelopen zaterdag groot.

De rommelmarkt werd goed bezocht. Ruim voor 10.00 uur liepen de eerste bezoekers al over de markt richting rommelmarkt. Jammer voor ze, maar daar werden ze toch weer vriendelijk verzocht om achter de hekken plaats te nemen.

Toen tegen 10.00 uur het lint bij de rommelmarkt weggehaald werd, was het publiek niet meer te houden. “Het blijft bijzonder, om te zien wat mensen er voor over hebben om de eerste te zijn bij deze koopjes,” aldus de organisatie. Nadat men een kijkje bij de rommelmarkt had genomen werd de rest van de kramen bekeken. Op het kinderplein konden de kinderen een matroesjka schilderen en verder meedoen met spelletjes, zich laten schminken, springen op het springkussen en meedoen met de ballonwedstrijd.

De opbrengst van de markt is nog niet bekend. Alle knieperties, oliebollen, koek en bloemen, die op de kramen stonden waarvan de opbrengst voor het goede doel is waren uitverkocht. Ook bij de catering was het druk. De mensen lieten zich de bruine bonen met spek, uien en stroop goed smaken. Alles was op.

De optredens op het podium van Aalt Westerman, De Folkloristische volksdansgroep Nieuwleusen en Oekraïense zang en dansgroep Roesalka vielen goed in de smaak.

Vooral een veelgehoorde opmerking uit het publiek was, dat men vrolijk werd van het zien en horen van Roesalka. Zij brachten een echte Kozakkensfeer en lieten je genieten van de Oekraïense Folklore.

De opbrengst wordt zodra deze bekend is op de website geplaatst: www.koninginnemarkt-nieuwleusen.nl.

Deze gaat naar: ouderenzorg , het zigeunerkamp Balaszer en het transport van kleding en goederen . Alles in het plaatsje Beregovo in Oekraïne.

De organisatie is dik tevreden en wil iedereen bedanken die meegeholpen heeft op de markt en natuurlijk ook degenen die achter de schermen veel werk hebben verzet. Dankzij de inzet en het enthousiasme van alle vrijwilligers kunnen we terugkijken op een prachtige Koninginnemarkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.