dominee erik j oostland 1967 2012

Na een jaar van ernstige ziekte is op 44-jarige leeftijd Erik J. Oostland, predikant van de Gereformeerde

kerk (vrijgemaakt) Ommen – Noord / Oost, overleden. Op vrijdag 31 augustus is hij onder een grote belangstelling begraven op de begraafplaats Laarmanshoek in Ommen. Zijn vrouw Rentate en hun twee zonen, de 13-jarige Bart en de 11-jarige Jelmer blijven achter.

Op de begraafplaats werd de Apostolische Geloofsbelijdenis uitgesproken en het Onze Vader gebeden, waarna het bekende lied “Eens als de bazuinen klinken” werd gezongen en waarbij Marcel Grootens trompet speelde.

Daaraan voorafgaand was er een samenkomst in de kerk aan de Trompstraat in Ommen, die door ds.T. Wendt, de andere predikant van de gemeente Ommen – Noord / Oost werd geleid. De tekst voor de samenkomst was Kolossenzen 3: 3: “Ons leven is met Christus verborgen in God” die door Oostland was uitgekozen. Verder werd het woord gevoerd door emeritus predikant Siegers namens de gemeente Ommen – West, door de 2e preses van sectie Noord waarvan Oostland de predikant was en namens de familie door een zwager van Oostland.

Ds. Oostland was één van de vier afgevaardigden namens Overijssel naar de Generale Synode van Harderwijk. Een groot aantal afgevaardigden was aanwezig. Ook waren de leden van de Raad van Toezicht van de Theologische Universiteit uit Kampen aanwezig, waarvan ook hij lid was.

Daarnaast was Oostland nog lid van het hoofdbestuur van Yachad (een commissie die ondersteuning verleent aan de evangelieverkondiging aan het Joodse volk) en namens de Synode deputaat voorzitter pastorale verzorging aan doven en slechthorenden in Nederland.

Ds. Oostland is bijna negen jaar predikant in Ommen geweest en daarvoor 5,5 jaar in Smilde. “Hij was een predikant die daadwerkelijk belangstelling voor je had en naast de mensen stond, predikant in hart in nieren”, aldus een woordvoerder van de kerkelijke gemeente in Ommen. “Verder was hij een goed bestuurder die van

organiseren hield. Hij was ook een dogmaticus en vergeleek tekst met tekst en schriftgedeelte met schriftgedeelte. Binnen de classis Ommen stimuleerde hij de collega’s om niet alleen maar over het werk te praten, maar om ook samen een boek te lezen en daarover door te spreken. Hij hield van de predikantenconferenties en zette zich in voor permanente educatie van collega’s. We zullen hem op vele fronten gaan missen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.