Home / archiefcentraal / dikky en hetty naar top van mont ventoux

dikky en hetty naar top van mont ventoux

Dikky en Hetty Buitenhuis waren van plan om op 1 september drie keer de Mont Ventoux te beklimmen om hiermee geld in te zamelen voor onder meer het KWF. Een paar dagen voor de grote dag waren ze al 1 keer naar de top gefietst bij wijze van training.

Op de vrijdag voor 1 september stond er een stevige wind en de organisatie liet de deelnemers al weten dat ze mogelijk niet helemaal naar de top konden fietsen vanwege de extreem harde wind. Dikky en Hetty: “Dat was wel even balen, want daar train je toch ruim een half jaar voor. Ons plan was om vóór de officiële start die om 9.30 uur was, al 1 keer omhoog te fietsen, daarna 1 keer met de officiële start mee te gaan en daarna nóg een keer omhoog te fietsen.”

“Op zaterdag 1 september zaten we dus al om 5.15 uur op de fiets. Bij Chalet Reynard (6 km onder de top) stonden er echter al mensen van de organisatie om ons tegen te houden. Op de top waren windsnelheden tussen de 120 en 140 km/uur gemeten en dat maakte het echt onverantwoord om het laatste kale deel van de berg te beklimmen. Daarbij was het ook nog eens behoorlijk koud.”

“Na de afdaling zijn we samen met ruim 1050 deelnemers opnieuw gestart en weer naar Chalet Reynard gefietst. De motivatie om nog een keer te gaan was helaas wel verdwenen, je mocht toch niet naar de top dus de echte uitdaging was voor ons weg. De volgende dag was het prachtig weer en bijna windstil, dus besloten we toch nog een keer helemaal naar de top fietsen en dat is wel gelukt.”

“Het eindbedrag is nog niet bekend, dat horen we pas op 23 november. Dus als je ons nog wilt sponsoren, dan kan dat nog steeds! Ga hiervoor naar www.goformontventoux.nl en zoek ons op in de deelnemerslijst 2012 onder nummer 032 (Hetty) en 035 (Dikky). Hier vind je ook allerlei andere informatie en verhalen. Alvast bedankt!”

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.