diepenveen straft fouten usv genadeloos af

Na de verrassende zege van vorige week op IJsselstreek zag het er ook op sportpark De Zunnebargh in Diepenveen lange tijd naar uit dat USV met minimaal één punt huiswaarts kon keren. Beide ploegen waren tot zo’n half uur voor tijd aan elkaar gewaagd maar in de slotfase kreeg de thuisploeg door defensieve fouten de overwinning op een presenteerblaadje aangeboden: 6-1.

USV startte uitstekend en kwam een aantal keren in goede scoringspositie in het doelgebied van Diepenveen. Toch was het Diepenveen dat in de 22e minuut op voorsprong kwam. Koen Fens profiteerde van balverlies op het middenveld van USV, 1-0. Binnen een minuut trok Rick Timmerman met een fraaie actie de stand weer gelijk, 1-1.

Ook in het eerste kwartier van de 2e helft waren de mannen van coach Nijlant de bovenliggende partij. Tot het strafschopgebied werd er bij vlagen prima voetbal op de mat gelegd maar eenmaal binnen de zestien was niemand in staat het goede voorbereidende werk in doelpunten om te zetten. En toen de verdediging van USV in de 67e minuut bij een counter van Diepenveen mis tastte en Koen Fens de 2-1 kon laten aantekenen, was het hek van de dam.

De gastheren counterden hierna naar hartenlust. Jeffrey Mooren (2x), Maurits Harting, Marcel Bijker (penalty) en Cederic van Heck maakten dankbaar gebruik van het foutenfestival in de verdediging van USV. Een zure 6-1 nederlaag was dan ook het vervelende eindresultaat voor USV.

Zondag wordt er om 14.00 uur op sportpark Hulsterlanden door USV afgetrapt tegen Activia uit Twello. Deze fysiek sterke tegenstander won zondag van kampioenskandidaat Lemelerveld met 4-2.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.