deltion rallyteam haalt eerste plaats

KNAF Talent First 2012 Leo van der Eijk en zijn vaste navigator Fred Boer hebben de eerste plaats weten te bemachtigen tijdens de Amsterdam Short Rally. Ze kwamen met de Chevrolet Kalos van het Deltion Rallyteam uit in de A5 klasse.

De 30e editie van de Amsterdam Short Rally vond zondag 2 september plaats in het westelijk havengebied Amsterdam. Van der Eijk en Boer kregen zoals tijdens iedere wedstrijd technische ondersteuning van de studenten uit de Deltion Autosportklas. In deze klas zitten studenten van de mbo-opleiding Motorvoertuigentechniek, die naast hun normale opleiding kennis en ervaring op willen doen gericht op de autosport.

De wedstrijd begon erg rommelig. Twee van de zes proeven zijn geneutraliseerd door een ongeluk. Van der Eijk: “De Kalos voelde goed aan, tot halverwege proef 5 de versnellingsbak af en toe weigerde.” De problemen aan de versnellingsbak werden veroorzaakt door een kapotte motorsteun. Tijdens de laatste service is de Kalos flink onder handen genomen door de studenten uit de Deltion Autosportklas, waardoor Van der Eijk en Boer toch nog als eerste in de A5 klasse konden finishen.

Omloop van Vlaanderen

De studenten uit de Deltion Autosportklas beginnen het schooljaar voortvarend. Aankomend weekend reizen ze af naar België, voor de Omloop van Vlaanderen. Deze spectaculaire rally vindt plaats in en nabij de Belgische plaats Roeselare. De equipe Kooijman/Van Goor komt met de door het Ministerie van Defensie beschikbaar gestelde Nissan 350Z uit in de C8-klasse en de Nissan 350Z Challenge. Kooijman: “We kijken erg uit naar deze spectaculaire rally. De top van de Nissan cup staat aan de start. We gaan voor de winst, maar dat zal niet makkelijk worden met de sterke tegenstand en spectaculaire proeven.”

Het Deltion Rallyteam wordt ondersteund door; het Ministerie van Defensie, Unica Schutte ICT, Salland Olie, KNAF Talent First, Securitas, Aldivèr accent op Werk en Leerbanen, Autoschade Kroes, Broekhuis Verzekeringen, Wevers Sport, De Kleine Reclame, BioMCN, Zomer Motorentechniek en Delta Press. Meer informatie over het Deltion Rallyteam staat op www.deltion.nl/rallyteam Daarnaast zijn de ontwikkelingen van het team te volgen op Facebook, Twitter en Youtube.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.