deltion autosportklas klaar voor hellendoorn rally

Vrijdag 21 september en zaterdag 22 september staat het race-spektakel in en rondom Hellendoorn op het programma, dé Unica Schutte ICT Hellendoorn Rally. Het Deltion Rallyteam verschijnt tijdens deze thuiswedstrijd met drie rallyauto’s aan de start. De door het Ministerie van Defensie beschikbaar gestelde, Skoda Fabia World Rally Car en Nissan 350Z en een Chevrolet Kalos gaan in verschillende klassen de strijd aan. De studenten uit de Deltion Autosportklas verzorgen het onderhoud van de rallyauto’s voorafgaand, tijdens en na afloop van de rally.

Eén van de studenten is de 19-jarige Lahod Lado uit Raalte. Hij zit in het derde jaar van de mbo-opleiding Motorvoertuigentechniek. In het tweede jaar van deze opleiding kon hij zich aanmelden voor de Deltion Autosportklas. Lahod: “Voor mij was de keuze snel gemaakt. Waar krijg je nou de kans om aan rallyauto’s te sleutelen?” Lahod is samen met nog elf andere studenten door de selectieprocedure gekomen. Dit betekent dat hij gedurende een jaar niet op stage gaat, maar twee dagen per week in de werkplaats van het Deltion College aan de rallyauto’s sleutelt. Daarnaast gaat hij in de weekenden mee naar de grootste en bekendste wedstrijden van de Benelux. Lahod: “Je bent wel op school, maar het voelt absoluut niet als school. We werken net als in een echte werkplaats met checklists, werkbonnen, deadlines ed.”

Voorafgaand aan iedere rally wordt er per rallyauto een serviceteam van studenten samengesteld. Lahod: “Tijdens de Hellendoorn Rally verzorg ik samen met nog twee studenten uit de Autosportklas en twee studenten van de Defensieopleiding Bedrijfsautotechniek en Mechatronica het onderhoud van de Nissan 350Z. En als het nodig is helpen zelfs rijder Kevin Kooijman en navigator Hans van Goor een handje.

De opleidingen Bedrijfsautotechniek en Mechatronica worden onder de noemer Veiligheid en Vakmanschap op het Deltion College aangeboden. Het Ministerie van Defensie ondersteunt het Deltion Rallyteam, met als doel studenten van verschillende opleidingen praktijkervaring op te laten doen. Daarnaast vormen de rallyauto’s een uniek middel in de werving van toekomstige studenten. Want, ook al verdwijnen er de komende jaren duizenden functies bij Defensie er zal altijd behoefte zijn aan goed gekwalificeerd personeel.

De Unica Schutte ICT Hellendoorn Rally vindt 21 en 22 september in en nabij Rijssen plaats. Geïnteresseerden kunnen een bezoek brengen aan het serviceterrein aan de Morseweg 24 in Rijssen. Op dit terrein zijn de rallyauto’s, serviceteams en equipes van dichtbij te bewonderen. Jongeren en volwassenen die geïnteresseerd zijn in de mbo-opleiding Motorvoertuigentechniek, Bedrijfsautotechniek of Mechatronica kunnen bij de service van het Deltion Rallyteam meer informatie inwinnen over de opleidingen en de Autosportklas of een kijkje nemen op www.deltion.nl/rallyteam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.