Home / archiefcentraal / dedemsvaart verspeelt voorsprong

dedemsvaart verspeelt voorsprong

Dedemsvaart is de eerste wedstrijd in de derde klasse met een gelijkspel begonnen. Na een helft spelen zag dat er niet naar uit aangezien er toen een 2-0 voorsprong op de borden stond. Helaas kantelde het duel in de tweede helft en sleepte Oldenzaal er nog een gelijkspel uit.

De ploeg van trainer Wijsman begon de ouverture in de derde klasse uitstekend, want na twee minuten spelen konden de oranje – blauwen al juichen. Dilan van Bree soleerde aan de rechterkant door de verdediging en gaf een puike voorzet op goaltjesdief Patrick Vos. Hij wist wel raad met deze buitenkans en tekende voor de 1-0.

Oldenzaal schrok zichtbaar van deze achterstand en had het lastig met de thuisploeg. Dedemsvaart zette vroeg druk en met de snelle en vaardige aanvallers hadden de gasten het bij vlagen moeilijk. Toch kwam Oldenzaal er soms gevaarlijk uit. Met de geslepen aanvoerder Ramirez en lopende mensen vanaf het middenveld moest de verdediging onder leiding van nieuwkomer Van de Bent op zijn hoede blijven.

Halverwege de eerste helft verdubbelde Dedemsvaart de voorsprong. Dilan van Bree hield goed het overzicht en zette Ruben Klinkenberg alleen voor doelman Venema. De talentvolle linkspoot schoof koeltjes binnen. Vlak na de 2-0 scoorde Klinkenberg wederom. Alleen de grensrechter van Oldenzaal vlagde geheel onterecht voor buitenspel. Helaas, nam de goed leidende scheidsrechter Tibbe, dit signaal over en ging dit feestje niet door.

In de tweede helft kantelde het duel in het voordeel van Oldenzaal. De gasten gingen opportunistischer spelen en voerden twee aanvallende wissels uit. Zij namen daarmee veel risico, maar werden vooral voorin een stuk gevaarlijker. Toch viel de 2-1 nog enigszins uit de lucht. Een afgeslagen corner kwam voor de voeten van Berry Leuwerink en hij haalde verwoestend uit. De bal vloog precies in de bovenhoek achter de kansloze Erik Abbes.

Na de 2-1 kreeg Dedemsvaart twee uitgelezen mogelijkheden om het duel in het slot te gooien. Eerst werd Van Zijl de diepte ingestuurd door Tupamahu. De aanvoerder nam de bal net niet goed aan en daarmee kon doelman Venema redden. Kort daarna kreeg Van Bree een zelfde mogelijkheid, maar ook hij strandde op de doelman van Oldenzaal. De gasten met nog dertig minuten te spelen met tien man verder toen Erwin Brouwer zijn tweede gele kaart kreeg van scheidsrechter Tibbe. De daaropvolgende vrije trap leverde geen gevaar op.

Ondanks de numerieke meerderheid kreeg Dedemsvaart maar geen grip op Oldenzaal in het tweede bedrijf. Dedemsvaart hinkte op twee gedachten en Oldenzaal counterde scherp en snel. Uit een van deze counter scoorde Oldenzaal zelfs de gelijkmaker. Niek Bosma ontsnapte aan de aandacht en lobde de bal over de uitkomende Abbes in het verlaten doel.

Na deze domper zette Dedemsvaart aan voor een slotoffensief. Via voornamelijk Jan Bezoen kreeg het nog enkele kansen, maar dit leidde niet meer tot treffers. Met een gelijkspel begint Dedemsvaart dus aan het avontuur in de derde klasse. Volgende week is De Tubanters uit Enschede de volgende tegenstander. Zij verloren tegen Wilhelminaschool en zullen op revanche uit zijn.

Opstelling Dedemsvaart: Abbes; Peters, Van der Bent, Kroes, Pater; Van Zijl ( c ) Tupamahu, Bezoen, Klinkenberg; Van Bree en Vos ( 65e Ebbers)

Lees ook

Digitale ledenvergadering van USV: groen licht voor investering in clubgebouw

NIEUWLEUSEN – De leden van voetbalvereniging USV hebben tijdens de digitale ledenvergadering groen licht gegeven …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.