dedemsvaart lijdt eerste nederlaag tegen dsvd

Tegen koploper DSVD is Dedemsvaart voor de eerste maal tegen een nederlaag aangelopen. Ondanks een goed begin, waarin in de ploeg op voorsprong kwam, ging de ploeg met een 3-1 achterstand rusten. De tweede helft werd er hard geknokt, zelfs nog een tegentreffer gescoord, maar een gelijk spel zat er niet in: eindstand 4-2. DSVD blijft zo een van de drie trotse koplopers in de 3e klasse A.

Net als de voorgaande twee competitie wedstrijden begon Dedemsvaart scherp aan het duel en kwam het vroeg tot scoren. In de zesde minuut stuurde Dilan van Bree, Tupamahu de diepte in. Hij kon alleen op doelman Kosterink aflopen, was niet zelfzuchtig en bood een niet te missen kans aan Patrick Vos. Hem kostte het geen moeite om te scoren en daarmee tekende hij voor de 0-1.

Enkele minuten later kreeg Dedemsvaart de uitgelezen mogelijkheid om een tweede maal te scoren. Van Bree stuitte op keeper Kosterink terwijl hij beter had kunnen afleggen op Bezoen of Vos. Na de openingsfase kroop het geschrokken DSVD wat meer uit zijn schulp en kwam het beter aan voetballen toe. De ploeg beschikt over enkele prima voetballers en dat gekoppeld met een uitstekende wedstrijdmentaliteit is het een lastig te bespelen tegenstander.

In een tijdsbestek van een kwartier kantelde het duel compleet. DSVD werd de bovenliggende partij en tekende al snel voor de gelijkmaker. Uit een corner kwam de sterke spits Bjorn Weggen voor zijn directe tegenstander en kopte binnen. Dedemsvaart was in deze fase meer bezig met de arbitrage en het eigen spel dan met de tegenstander uit Deurningen. Zij profiteerden daar gretig van en binnen enkele minuten stond de ploeg op een 3-1 voorsprong.

Eerst werd de jonge Bauke Seiger alleen op Abbes afgestuurd en hij schoot koeltjes binnen. Kort daarna werd Ron Kerkhof – Jonkman na een knappe combinatie voor het doel gezet. Hij bedacht zich niet en met een mooi geplaatst schot vond hij de verre hoek van het doel en leek het duel beslist.

De tweede helft werd het voor Dedemsvaart alles of niets. Er werd goed druk naar voren gegeven en in tegenstelling tot de eerste helft werd er nu voor iedere meter geknokt. Daarnaast werden ook de persoonlijke duels meer gewonnen. Na een kwartier spelen scoorde Dedemsvaart dan ook de aansluitingstreffer. Na een afgeslagen corner kwam het speeltuig voor de voeten van Bernard van der Bent. Hij bedacht zich niet en met een goed geplaatst schot vond hij het net achter doelman Kosterink.

In de slotfase ging Dedemsvaart op zoek naar de gelijkmaker.

Het kwam ook nog wel in de buurt, maar een prima kopbal van Klinkenberg viel op de paal. Net op het moment dat trainer Wijsman, Danny van der Sleen op het middenveld posteerde om meer druk te geven counterde DSVD na de beslissing in de wedstrijd. Ron Kerkhof – Jonkman stoomde aan de linkerkant richting het doel, had de mogelijkheid om af te leggen maar schoot keihard raak in de rechter bovenhoek.

Daarmee was het duel definitief beslist en zo blijft de thuisploeg ongeslagen.

Samen met Heeten en Borne staan ze nu aan kop. Voor Dedemsvaart zaak om deze week de koppen bij elkaar te steken en met frisse moed aan het werk te gaan om volgende week te gaan spelen tegen VOGIDO.

Opstelling Dedemsvaart: Abbes; Peters, Van der Bent, Van der Sleen, Pater; Van Zijl ( C ) Tupamahu, Bezoen, Klinkenberg; Vos en Van Bree

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.