daniel braun biedt overlevenden holocaust hulp

In gebouw De Hof aan de Puntweg 9 in Punthorst, net buiten Nieuwleusen, zal op maandagavond 10 september Daniël Braun uit Israël spreken over zijn werk onder Holocaustoverlevenden in Israël. Braun is een orthodoxe Jood, geboren en opgegroeid in Israël. Hij is een inspirerende man, die met liefde over zijn volk, zijn land en zijn geloof spreekt.

In 2005 is door Daniël Braun de stichting LechaimToLife opgericht. De stichting richt zich op twee grote doelen: directe hulp aan bejaarde en hulpbehoevende Holocaustoverlevenden en het creëren van een inter-generatie-verbinding tussen jongeren en overlevenden om ’te herinneren en nooit te vergeten’. De combinatie van doelen werkt voor beide kanten heel goed.

Jonge studenten, die studeren in een pre-legerprogramma worden door Daniel opgeroepen om betrokken te zijn bij de overlevenden van de Holocaust. Dit gebeurt door persoonlijke bezoeken, maar ook door praktische hulp, bijvoorbeeld met opknappen van iemands woning of met levensmiddelen. Er ontstaat een vaste, diepe band tussen de ‘student’ (vrijwilliger) en ‘zijn’ overlevende. Het werk gebeurt op de Golan, maar ook in het zuiden en westen van Israel en in Jeruzalem. Door contacten met legerafdelingen en onderwijsinstellingen, en doordat Daniel wekelijks een radiopraatje mag houden, is er een sterke toename van aanvragen voor hulp, maar ook van het aantal vrijwilligers en geïnteresseerden.

De avond begint om 20.00 uur. Toegang is vrij, er wordt wel een collecte gehouden waarvan de volledige opbrengst ten goede komt aan het werk van LechaimToLife. Kijk voor meer informatie op www.deterebint.com of bel met 0529-481044.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.