contract werkzaamheden ommen zuid ondertekend

De uitvoering van het project Integrale Reconstructie Ommen Zuid (IROZ) start eind oktober in drie fasen. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de combinatie Roelofs – Nonak. Dinsdag 4 september is het contract hiervoor ondertekend. De werkzaamheden bestaan uit drie onderdelen; het vervangen en afkoppelen van de riolering, de herstructurering van de Stationsweg en de nieuwe inrichting van de Hessel Mulertbrug. Uit de aanbesteding kwam de combinatie van Roelofs uit Den Ham en Nonak uit Ommen als beste partij naar voren.

Wethouder Lagas: “Het is een lang traject geweest, maar het gaat nu echt gebeuren. Dit is mogelijk dankzij een financiële bijdrage van de provincie, maar ook door de betrokkenheid van de bewoners en ondernemers in dit gebied. Toen we vorig jaar de plannen bekend maakten, maakte dit veel reacties los. Deze energie hebben de bewoners gestoken in de klankbordgroep die samen met experts en de gemeente tot het huidige plan zijn gekomen. Ook met de ondernemers in het gebied is regelmatig overleg geweest. Daarom hebben we in de aanbesteding niet alleen gekeken naar de wijze waarop de werkzaamheden worden uitgevoerd, maar ook hoe met de omgeving wordt gecommuniceerd.”

Inloopavonden

Voordat de werkzaamheden, naar verwachting eind oktober, gaan beginnen, komen er inloopavonden voor belangstellenden. Hier wordt informatie gegeven over de werkzaamheden en de planning. Marcel Aben is projectleider namens de combinatie: “Een dergelijk complex project brengt altijd overlast met zich mee. We zetten alles in om dit tot een minimum te beperken. Daarom informeren we binnenkort de bewoners tijdens de inloopavonden, maar ook tijdens de werkzaamheden zijn we op diverse manieren te bereiken voor opmerkingen of vragen. Hierdoor kunnen we snel naar een oplossing zoeken.”

Tijdens de werkzaamheden is doorgaand verkeer vrijwel altijd mogelijk. Het verkeer moet wel rekening houden met vertragingen of enig oponthoud. De bedrijven en woningen aan de Stationsweg blijven bereikbaar. Omwonenden worden per brief uitgenodigd voor de inloopavonden in oktober. Daarnaast komt informatie over de aanpak, omleidingen, bereikbaarheid en contactgegevens op de website www.ommen.nl/ommen-zuid, op de gemeentepagina in Vechtdal Centraal en via een speciaal twitteraccount (@projectIROZ).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.