Home / archiefcentraal / concert in willem hendrik zwart hal

concert in willem hendrik zwart hal

In de Willem Hendrik Zwart Hal in Lemelerveld vindt zaterdag 29 september een concert plaats. De organisatie stuurde ons het volgende bericht:

Op zaterdag 29 september 2012 om 20.00 uur zullen Martin Zonnenberg op het orgel en Marjolein de Wit op de fluit een concert geven in de Willem Hendrik Zwart Hal, Grensweg 17 te Lemelerveld. Het thema is ‘Muzikale Herfstklanken’. Het wordt een interessant concert met een afwisselend programma.

Er zullen o.a. de volgende werken worden gespeeld met orgel en fluit samen; ‘Vocalise’ van

S. Rachmaninoff, ‘Nader mijn God bij U’ van M. Zonnenberg, ‘Pastorale’ van G. Taillefaire, ‘Mullberry Cottage’ en ‘In the Half-Light’ van W. Loyd Webber, ‘Rondeau’ van

A.B. Fürstenau, ‘Nimrod (Enigma-variaties) van E. Elgar, ‘Memory’ van A. Loyd Webber.

Tevens zult u een fluitsolo horen en enkele orgelsolo’s zoals ‘Variaties op een Luther-melodie’ van M. Zonnenberg, ‘Variaties op een Russische Hymne’ van W. Eugene Thayer, ‘Allegro Giocoso’ van D. Bédard, etc.

Martin Zonnenberg (1958) had reeds op jonge leeftijd belangstelling voor het koninklijk instrument: het orgel. Al op 12-jarige leeftijd begeleidde hij een aantal koren. Hij behaalde de diploma’s Koordirektie (Den Haag) en Schoolmuziek (Lennards Instituut, Den Bosch). Martin Zonnenberg is als organist verbonden aan de N.H. kerk te Sliedrecht (Nabel orgel, 1852) en Nieuwpoort van den Huevel-orgel, 1976). Hij is dirigent van het Chr. Sliedrechts Mannenkoor “Ichtus” en het 350 leden tellende Chr. Gemengde Drechtstedenkoor “Praise Him” (Dordrecht). Verder is hij samensteller en arrangeur van o.a. het bekende programma “Nederland Zingt” (EO). Buiten Europa trad hij als dirigent, pianist en organist op in Canada en Israël. Als componist is hij bekend door z’n instrumentale arrangementen en talloze komposities voor koor, orgel, orkest etc. In 2002 werd hij benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau. Zijn activiteiten zijn te volgen op het internet: www.martinzonnenberg.nl

Marjolein de Wit groeide op in Krimpen aan de Lek. Op tienjarige leeftijd kreeg zij haar eerste dwarsfluitlessen en wel van de bekende fluitist Raymond Delnoye. Bij hem studeerde ze cum laude af aan het Brabants Conservatorium te Tilburg (Docerend en Uitvoerend Musicus). Naast een eigen lespraktijk is Marjolein een veel gevraagd soliste bij Televisie-, Radio- en Cd-opnamen. Zij heeft een aantal solo-CD’s op haar naam staan, zoals “Cum Laude” en “Het mooiste van Marjolein de Wit”. Ook werkt zij mee aan koorconcerten en vormt zij samen met Martin Zonnenberg een vast duo dat zeer regelmatig (klassiekgetinte) concerten op hoog niveau verzorgt, zowel in binnen- als buitenland. In oktober 2005 heeft zij haar 5e toernee naar Canada gemaakt.

Het is gewenst vooraf te reserveren op tel.nr. 0572-371838 (Huetink) of 038-4224079 (Boks). De entree bedraagt Euro 12,00 p.p. incl. koffie/thee met koek en een drankje en hapje na afloop.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.