Home / archiefcentraal / column lagas duur of goed

column lagas duur of goed

Voor mij is duurzaamheid een heel breed en positief woord. Het wordt vaak gekoppeld aan bijvoorbeeld ons energiegebruik en het zuinig omgaan met grondstoffen. Belangrijk is ook de sociale duurzaamheid. Hierbij gaat het over het welbevinden van mensen, sociale contacten en een fijne omgeving om te wonen of te werken.

De economische duurzaamheid vraagt van ons inzet voor onze welvaart. Innovatie en kennisdeling zijn daarbij sleutelwoorden. Voor mij is ook de bestuurlijke duurzaamheid belangrijk. Besturen vanuit de grondhouding het samen te doen en visies te delen. Kortom medebestuurders voel u welkom. Welbevinden, welvaart en welkom. Alle drie beginnen ze met “wel,” ook een positief woordje.

Terug naar “duurzaamheid” voor mij positief, al suggereert “duur” dat iets prijzig is en dat is minder leuk. Het tegenovergestelde van duur is goedkoop, maar mijn opa leerde mij al: “Goedkoop is duurkoop”. Daar schiet ik niet zo veel mee op. “Goed” daarentegen is natuurlijk wel een mooi woord. Het is misschien een idee om voortaan niet meer te spreken van duurzaamheid, maar van goedzaamheid.

Het is even wennen, maar als we nu vast starten met de voorbereidingen van de eerste “Goedzaamheidsfair” in het Vechtdal is iedereen er bij de opening van deze beurs wel aan gewend.

Ilona Lagas

Wethouder Ommen

Lees ook

Inloopuurtje ChristenUnie Ommen

OMMEN – Voor de fractie van de ChristenUnie Ommen is het weer mogelijk om inloopuurtjes …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.