breeam certificaat voor vechterweerd

Drinkwaterbedrijf Vitens heeft voor het voorstel van het nieuwe productiebedrijf Vechterweerd (Dalfsen) de duurzame certificering BREAAM ‘Very Good’ behaald. Vechterweerd is daarmee het eerste drinkwaterproductiebedrijf van Nederland met deze duurzame certificering.

BREAAM en duurzaamheid

Projectmanager van Vitens Eric van der Kooij is blij met de certificering: “Het is een belangrijke stap om Vechterweerd zo duurzaam mogelijk te kunnen bouwen.” De BREEAM-methode is een manier waarmee duurzaamheid van gebouwen daadwerkelijk meetbaar kan worden gemaakt. Op basis van negen verschillende categorie├źn wordt een ontwerp beoordeeld. Daardoor komt het aspect duurzaamheid niet alleen tot uiting in de gekozen bouwmaterialen, maar ook in andere aspecten van de ontwikkeling zoals het ontwerp, de locatie, de flexibiliteit, de bouwmethodiek en het klimaatconcept. De nieuwe locatie Vechterweerd scoort vooral hoog op de aspecten energie, water, landgebruik en ecologie. Het ontwerp valt op door de uitstekende inpassing in de landelijke omgeving.

Bouw Vechterweerd

Het nieuwe productiebedrijf kan bij volledige capaciteit aan 10 procent van de drinkwaterbehoefte in Overijssel voldoen. In eerste instantie zal het productiebedrijf 1,7 miljoen kubieke meter water per jaar produceren. Bij normaal gebruik zullen tegen de 37.500 consumenten gebruik maken van dit water.

De ontwikkeling van het gebouw en de inrichting van de omgeving is een nauwe samenwerking geweest tussen de omwonenden, het ingenieurs- en architectenbureau IA Groep en Vitens. Alle betrokkenen zijn blij met het ontwerp van Vechterweerd en deze erkenning. Net zoals de gemeente Dalfsen, die hiermee verder bouwt aan het worden van de meest duurzame gemeente van Nederland. Vitens verwacht in januari 2013 met de bouw van Vechterweerd te kunnen beginnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.