bostheater gerenoveerd karakter blijft

Het Bostheater werd in de jaren vijftig van de twintigste eeuw gebouwd als onderdeel van een werkvoorzieningsproject, maar werd in de loop der jaren maar weinig gebruikt. Meer en meer raakte het complex in verval, totdat vanaf 2002 jaarlijks weer voorzichtig een aantal voorstellingen werd gegeven. In 2007 werd de Stichting Bostheater Ommen opgericht om het theater nieuw leven in te blazen. Arend ten Oever was hiervan de initiatiefnemer. “Hij heeft de stichting opgericht om het Bostheater weer een mooie plek in het Vechtdal te geven,” aldus Kroon, die het secretariaat van de Stichting beheert. “Arend was de aanjager en zorgde ervoor dat andere partijen bij de stichting betrokken raakten. Onze bedoeling is om elke zomer ongeveer tien voorstellingen van artiesten uit deze regio te organiseren. Dat kunnen bijvoorbeeld optredens van bands zijn of toneelvoorstellingen. De laatste jaren gaat dat aardig goed.”

Desondanks lieten de voorzieningen in het theater door het jarenlange verval nog flink te wensen over. Ten Oever maakte zich daarom al enkele jaren sterk voor een opknapbeurt en die gaat komend najaar plaats vinden. “Het hele theater gaat op de schop, maar het karakter blijft onaangetast. De betonplaten op de tribunes lagen bijvoorbeeld schots en scheef en worden straks recht gelegd, maar het gras dat op de tribunes groeit blijft. Daarnaast wordt het podium weer vlakgemaakt en wordt er drainage aangelegd, waardoor er geen plassen blijven staan. Waar we ook erg blij mee zijn is dat er een vaste elektriciteitsvoorziening wordt aangelegd en daarnaast worden de toegangswegen flink aangepakt. We zijn momenteel nog bezig om te onderzoeken of het financieel mogelijk is om een gedeelte van het complex te overkappen.”

Dat alles moet ertoe leiden dat het voor de stichting makkelijker wordt om voorstellingen te organiseren. “De omstandigheden worden voor zowel het publiek als de artiesten een stuk beter.” De renovatie gaat ongeveer 175.000 euro kosten. Dit bedrag wordt bijeen gebracht door de gemeente Ommen, de provincie Overijssel, Staatsbosbeheer en Recreatiepark de Besthmenerberg.

Tragisch genoeg zal de initiatiefnemer het gerenoveerde theater niet meer kunnen bewonderen. Op 18 juli overleed Ten Oever op 68-jarige leeftijd plotseling, nadat hij tijdens een wandeling in zijn woonplaats Hoogeveen in elkaar gezakt was. “Enkele dagen voor zijn overlijden hadden we nog een vergadering waarin we te horen kregen dat de renovatie van het Bostheater definitief door zou gaan. Dat heeft hij gelukkig nog meegemaakt, maar toen kregen we ineens het bericht dat Arend overleden was. Erg sneu en triest dat Arend er niet meer bij zal zijn.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.