Home / archiefcentraal / berkel b opent nieuwe vestiging in de carrousel

berkel b opent nieuwe vestiging in de carrousel

Leren lezen en spellen: waar het bij het ene kind als vanzelf gaat, lijkt het bij het andere kind maar niet te vlotten. Af en toe is dyslexie de oorzaak, vertelt orthopedagoog Jorien Dannenberg van Berkel-B. Vanaf 17 september kunnen kinderen met lees- en spellingsproblemen bij haar terecht voor hulp.

“Dyslexie heeft niets met intelligentie te maken”, volgens Dannenberg. “Het is aangeboren en het kan de schoolprestaties nadelig beïnvloeden. Vaak presteren kinderen met dyslexie onder hun niveau en tasten de problemen met lezen en spellen hun zelfvertrouwen aan. Ze kunnen ook faalangst ontwikkelen, wat de problemen enkel vergroot. Juist daarom is vroegsignalering zo belangrijk.” Berkel-B biedt gespecialiseerde behandeling op grond van samenwerking met school en ouders. Er wordt gewerkt volgens de richtlijnen van het protocol ‘Dyslexie & Behandeling’ met als belangrijkste doel het bereiken van een voldoende niveau van lezen en spellen.

Dannenberg legt uit hoe signalering van dyslexie plaatsvindt. Kinderen met lees- en spellingsproblemen worden eerst geholpen door hun school zelf. Blijkt dit niet voldoende, dan kunnen ouders hun kind aanmelden voor onderzoek, of behandeling bij Berkel-B. In veel gevallen wordt het gehele traject vergoed door de zorgverzekeraar. Berkel-B biedt dyslexiezorg volgens de vergoede zorgregeling.

Berkel-B, met tevens vestigingen in Holten, Zutphen en Lochem, heeft jarenlange ervaring in diagnostiek en behandeling van dyslexie. Het succes van de organisatie is volgens Dannenberg te wijten aan de goede samenwerking met ouders en school. “Samen met hen besluiten we waar we gaan behandelen, vaak is dit op school. Zo kunnen we de behandeling makkelijk met ouders en de leerkracht afstemmen, blijft het kind in zijn vertrouwde omgeving en levert het tijdwinst op voor het kind. Daarnaast hanteren wij geen wachtlijsten en heeft Berkel-B de expertise van een orthopedagoog-generalist in huis. Dus ook op het gebied van leer- en gedragsproblemen, stemmingsproblemen en ontwikkelingsproblemen kunnen kinderen voortaan bij Berkel-B in de Carrousel terecht”, aldus de orthopedagoge. Voor nadere informatie zie www.berkel-b.nl of bel 0529-455944.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.