beleef het boek in hardenberg

Na het organiseren van succesvolle literaire avonden, hebben de bibliotheek Hardenberg, boekwinkel Heinink en Theater De Voorveghter besloten om de handen weer ineen te slaan. Onder de titel ‘Beleef het boek!’ laten de drie partijen zien dat leesbevordering en theater hand in hand gaan.

Beleef het boek! onderstreept de samenwerking tussen de bibliotheek Hardenberg, boekwinkel Heinink en Theater De Voorveghter. Zij willen met deze titel benadrukken dat lezen belangrijk is en dat je het boek daarnaast ook anders kunt beleven, bijvoorbeeld in het theater. Lezen laat beleven.

De Voorveghter heeft dit seizoen verschillende voorstellingen geprogrammeerd die gebaseerd zijn op een boek. Dat men het boek ook graag anders wil beleven, blijkt wel uit de voorverkoopcijfers van het theater. Veel liefhebbers hebben al kaarten geboekt voor één van de voorstellingen. Boekwinkel Heinink zorgt ervoor dat de bezoeker na afloop van de voorstelling ook nog boeken kan kopen van de desbetreffende auteur(s).

Lezingen

Rondom de voorstellingen initiëren de drie partijen ook verschillende activiteiten. Zo zullen in het Grand Café bij het LOC (het gebouw waarin de bibliotheek is gevestigd) verschillende lezingen worden gehouden door schrijvers en sprekers.

Onder andere Ciel Heintz, één van de schrijfsters van Zadelpijn 2, het verwende nest – de voorstelling die 30 oktober in De Voorveghter staat – zal dinsdag 9 oktober een lezing verzorgen in het LOC aan de Parkweg. Entree hiervoor bedraagt 7,50 euro inclusief koffie of thee. De lezing begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

De lezingen sluiten aan op de voorstellingen die in het theater staan, maar er zullen ook lezingen zijn rond maatschappelijke thema’s. Landelijke ontwikkelingen of rond zaken die in de gemeente Hardenberg plaatsvinden. Een van de te verwachten gasten is Gerrit Teunis, directeur van Beter Wonen Vechtdal. Ook vader en dochter Jan en Sanne Terlouw zijn enthousiast op een uitnodiging ingegaan. Zij zullen dinsdag 5 maart 2013 een lezing verzorgen.

Voor alle geboekte lezingen en data wordt verwezen naar de verschillende websites van de partijen.

Voorstellingen

Dinsdag 2 oktober is de aftrap: De kleine zielen, gebaseerd op Couperus’ De Boeken der kleine zielen. Ter kennismaking met Beleef het boek! krijgen bibliotheekleden op vertoon van hun pas maar liefst 5 euro korting op de entreeprijs. Deze aanbieding is alleen telefonisch of aan de kassa van De Voorveghter te reserveren.

Dinsdag 23 oktober: Lover of Loser, gebaseerd op het bekende boek van Carry Slee, gericht op jongeren en hun ouders. Op 6 november komt Marina van der Wal naar het LOC. Zij is een van de auteurs van Het Grote Puber Opvoedboek en kan hierover aanstekelijk vertellen. De lezing in het Grand Cafe van het LOC begint om 20.00 uur. Entree is 7,50 euro inclusief koffie of thee.

Dinsdag 30 oktober: Zadelpijn 2: het verwende nest – naar het boek Het verwende nest van Liza van Sambeek, voorafgegaan door de hiervoor genoemde lezing op 9 oktober.

Donderdag 14 februari 2013: Terug naar de kust, naar de roman van Saskia Noort.

Woensdag 27 maart 2013: Verlies, naar het boek van Nicci French.

Dit zijn de voorstellingen die, in samenwerking met de bibliotheek Hardenberg en boekwinkel Heinink, dit seizoen in De Voorveghter staan.

Meer informatie is te vinden op www.bibliotheekhardenberg.nl, www.boekwinkelheinink.nl of www.voorveghter.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.