azmani over uitslag historisch geweldig

“Het was een bijzondere avond. We wisten na de exit-polls natuurlijk al dat we een flink aantal zetels gewonnen hadden, maar daarna bleef het nog heel lang spannend of we ook daadwerkelijk de grootste partij waren geworden. Toen dat eenmaal duidelijk was, was het natuurlijk genieten.” De VVD-top verbleef in een grote tent op het strand van Scheveningen, waar het nog lang onrustig bleef.

Azmani, zelf twintigste op de VVD-lijst, denkt dat zijn partij de overwinning te danken heeft aan het ‘eerlijke verhaal’. “De kiezer heeft begrepen dat wij een antwoord willen bieden op de uitdagingen van vandaag, maar ook op die van morgen. We willen de staatsschuld aanpakken, maar bijvoorbeeld ook een kleinere overheid creëren, investeren in onderwijs, de economie een boost geven en de mensen die kunnen werken, ook aan het werk helpen. Ik ben dankbaar dat de kiezer ons dat vertrouwen heeft gegeven.”

Hoewel de VVD en de PvdA tot elkaar veroordeeld lijken, wil Azmani nog niet vooruitlopen op de formatie. “Het belangrijkste is dat er snel een stabiel kabinet komt. Maar hoe en met wie, dat zal allemaal nog duidelijk worden.”

Maandag wordt de officiële uitslag bekend en dan zal ook het aantal voorkeursstemmen voor de man uit Stegeren duidelijk worden. “Met deze uitslag verwacht ik dat ik de duizend wel gehaald heb,” zo besluit het tevreden Kamerlid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.