Home / archiefcentraal / azmani ook na verkiezingen contact met kiezers

azmani ook na verkiezingen contact met kiezers

Hoewel hij er inmiddels bijna twee jaar in Den Haag heeft opzitten, voelt Tweede Kamerlid en VVD-gemeenteraadslid Malik Azmani zich nog altijd een echte Vechtdaller. Zijn schaarse vrije tijd brengt hij dan ook steevast door op zijn boerderij in Stegeren. Geen wonder dus dat de VVD’er tijdens de verkiezingscampagne duidelijk mikt op het Vechtdal.

“Naast Kamerlid ben ik ook gemeenteraadslid van de VVD in Ommen. Het is belangrijk dat mensen in het Vechtdal zich realiseren hoe handig het is dat ik op die manier verbindingen kan leggen tussen het Vechtdal en Den Haag”, aldus Azmani.

Tijdens de afgelopen weken bezocht het Kamerlid tal van bedrijven in het Vechtdal. Hij sprak met werkgevers en werknemers en liet zich goed op de hoogte brengen van wat er speelt. Hij is onder de indruk van wat heeft gehoord en gezien. “Vorige week was ik bij Wehkamp en bij Oegema Transport in Dedemsvaart. Ik was verrast over de omvang en het grote aantal arbeidsplaatsen van deze bedrijven. Het deed me goed om te horen dat zij ondanks de crisis nog altijd groeien”, vertelt hij. “Tijdens een bijeenkomst bij Foreco in Dalfsen werden we op de hoogste gesteld van de plannen voor een nieuwe toeristische trekpleister door het Vechtdal, waarbij overal in speciale lodges overnacht kan worden. Ook een schoolvoorbeeld van ondernemersgeest en creativiteit.”

Als enige puntje van kritiek vindt de VVD’er dat de inwoners van het Vechtdal wel wat trotser mogen zijn op wat ze te bieden hebben. “Het spreekwoord ‘bescheidenheid siert de mens’ is in deze streek echt van toepassing”, vindt hij. “Ik snap dat wel, want dat is ook hoe ik zelf in het leven sta. Ik hou er niet van om hoog van de toren te blazen. Maar naar buiten toe en met name in de politieke lobby, mogen we best wat meer laten zien wat we in huis hebben. Dat is wat mij betreft ook het doel van deze campagne: ik wil het Vechtdal ook in Den Haag op de kaart zetten.”

Azmani ziet het als zijn taak om andere Kamerleden te laten zien hoe mooi het hier is en hoe belangrijk het is om hier de landbouw, recreatie, zorg en de economische groei te stimuleren. “Voldoende werkgelegenheid, goed onderwijs en goede zorg, maken een vitaal platteland. We moeten er in Den Haag dus voor zorgen dat ondernemers de ruimte krijgen”, vindt hij. “Met name Natura 2000 wordt veel te streng nageleefd. We hebben vorige week een onderzoeksrapport gepresenteerd waaruit bleek dat er alleen al in Overijssel 160 doelen te veel worden gesteld. En dat zes van de elf complementaire doelen meteen afgeschaft kunnen worden. Met andere woorden, we moeten weer ruimte geven aan de agrariër en de recreatieondernemer.”

De VVD’er wil zijn bedrijfsbezoeken na de campagne doorzetten. “Ik merk dat het heel inspirerend werkt om rechtstreeks van de burgers en ondernemers te horen wat er speelt. Wanneer je een groot deel van je tijd doorbrengt op het Binnenhof, dan ligt het gevaar op de loer dat je niet meer weet wat ‘in de echte wereld’ speelt en waar mensen soms tegenaan kunnen lopen”, bekent hij. “Ik wil daarom met ingang van september maandelijks een spreekuur houden in het Vechtdal. Ik hoop dat zowel particulieren als ondernemers hiervan gebruik gaan maken en mij willen vertellen wat hun bezighoudt. Dat kunnen dingen zijn waar ze tegenaanlopen, maar ik sta ook open voor hun kijk op bepaalde zaken. Wij bedenken in Den Haag soms allerlei ingewikkelde wetten en regels oplossingen, terwijl mensen van de werkvloer soms veel praktischere ideeën kunnen hebben. Als Kamerlid ben je een volksvertegenwoordiger. Ik zit in de Kamer namens mijn kiezers. Ik hoop dat mensen zich dat realiseren en daar letterlijk gebruik van gaan maken.”

Spreekuren

Malik Azmani gaat zijn spreekuren afwisselend houden in diverse horecagelegenheden in Ommen, Dalfsen en Hardenberg. De eerste keer is op vrijdag 21 september van 19.00 tot 20.00 uur in restaurant Flater in Ommen.

Lees ook

Politiek Verwoord: D66

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.