atsma brengt kippen naar hoonhorst

Staatssecretaris Atsma kwam vrijdag 7 september samen met een delegatie voor de tweede keer op bezoek bij de St. Cyriacusschool in Hoonhorst. In februari 2011 was hij onder andere uitgenodigd voor het openen van de zonnepanelen op het dak van de school. In gesprek met de leerlingenraad kwam toentertijd ter sprake dat ze graag een kippenhok met kippen op school wensten. De staatssecretaris beloofde de kippen mee te nemen als hij weer een keer in Hoonhorst aan zou komen. Dat was dus vrijdag. Hij bracht vier raskippen mee.

Daarnaast werd ook nog ingezoomd op de duurzaamheidplannen van de school. In samenwerking met stichting duurzaam Hoonhorst is er een plan voor aanpak van de St. Cyriacusschool gemaakt voor energiebesparende maatregelen en opwekking van duurzame energie. Ook de gemeente Dalfsen is hierbij betrokken en heeft inmiddels groen licht gegeven voor de plannen.

De Heer Atsma kreeg onder leiding van Ramon van Keulen, Rob Strik en Cindy de Ruiter (leerlingenraad) ook nog een rondleiding door de schoolmoestuin. De kinderen lieten zien wat er deze week nog is geoogst; bieten en zomerwortelen. Overigens kunnen bieten opgehaald worden bij de school.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.