asc 62 troeft koploper cjvers af

In een boeiend duel wist ASC afgelopen zaterdag koploper CJV’ers uit Deventer in de tweede helft met 3-1 te verslaan.

De start van CJV’ers was overdonderend; vanaf de aftrap trok men ten fel strijde en vuurde gelijk op het doel waar goalie Berry Roeberts ternauwernood de bal tot corner kon verwerken. Maar terwijl het publiek nog de toegangspoort binnenwandelde, knalde CJV’ers de afgeslagen corner alsnog van een meter of twintig onhoudbaar diagonaal in de kruising.

De toon was daarmee gezet en ASC ondervond veel hinder van de strak dekkende tegenstanders waardoor het geliefde tikki-takkie voetbal niet uit de verf wilde komen. Gaande de eerste helft echter wist de beweeglijke voorhoede van ASC af en toe een bres te slaan in de stugge Deventer verdediging. Met name over links met Chiel Pasman en de veelvuldig van plaats wisselende Piet de Jong en Matthijs van Gelder werd de opening gevonden maar dit resulteerde slechts in een schot dat op de paal afketste.

In de tweede helft bleef ASC op zoek gaan naar de gelijkmaker. Vlak na rust werd de opkomende Coen Westerhof de vrijheid gegund voor een afstandsschot dat hij op de lat uiteen zag spatten. Ook de CJV’ers kregen kansen waarvan de gevaarlijkste, een vrije trap, eveneens op de lat belandde.

Pas tien minuten voor tijd wist ASC de druk zodanig op te voeren dat de tegenstander de ballen nauwelijks nog goed kon uitverdedigen. In een scrimmage op de rand van de zestien was Pasman de meest alerte speler. Hij zette zijn grote teen onder de stuiterende bal die in een fraaie boog over de keeper in het doel plofte. Vanaf dat moment was merkbaar dat ASC in de volle winst ging geloven. Van Gelder maakte plaats voor een verse aanvaller in de persoon van Arjen Stokvis en vijf minuten na de gelijkmaker werd Piet de Jong in de loop strak aangespeeld zodat hij Floris Meerveld met een fijne pass kon bedienen. Meerveld’s inzet werd in eerste instantie nog gekeerd maar zijn tweede poging deed het net opnieuw bollen.

De CJV’ers gingen daarop nog eenmaal vol op de aanval om een punt te redden en boden ASC daarmee de ruimte die men zo graag krijgt. Een vlotte combinatie die bij Bart Lindeboom begon en verder liep via De Jong en Pasman bracht matchwinner Meerveld in stelling die de bal simpel langs de uitgespeelde doelman intikte voor de beslissende 3-1.

Na de teleurstellende verliespartij uit tegen Den Ham was deze wedstrijd een prima opmaat voor de altijd beladen derby in en tegen het tot nu toe matig presterende Nieuwleusen van komende zaterdag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.