Home / archiefcentraal / abs in blessuretijd langs usv 3 2

abs in blessuretijd langs usv 3 2

Een huzarenstukje zat er net niet in voor USV op het prachtige sportcomplex De Looenk in Bathmen. Met het Zwitsers uurwerk van scheidsrechter Van Schalkwijk was vast niets mis maar het was voor USV wel bijzonder zuur dat het in de 98e minuut nog een doelpunt van ABS om de oren kreeg.

Het debuut in de 4e klasse begon voor het team van coach Joshua Nijlant uiterst vervelend. Binnen een minuut stond het al 1-0. De defensie van de Nieuwleusenaren stond ogenschijnlijk stijf van de zenuwen en werd bij de eerste de beste aanval al direct door Robin Stoel met de neus op de feiten gedrukt.

USV herpakte zich snel en met een goede opbouw werd regelmatig de aanval gezocht. Dat resulteerde in twee uitstekende scoringskansen voor Rick Timmerman en Aaron voor ’t Hekke. Timmerman was te onzelfzuchtig en Voor ’t Hekke zag zijn inzet naast het doel belanden. In de 28e minuut kwam USV verdiend op gelijke hoogte. Nieck de Weerd benutte feilloos een door de arbiter toegekende strafschop na een handsbal van een verdediger van ABS. Ook hierna bleef USV het initiatief houden en kwam een aantal keren gevaarlijk voor het doel van Jeroen Meijerhof. Vlak voor rust had Rick Timmerman de 1-2 op zijn schoenen maar zijn schot was te gehaast.

Na de pauze een zelfde spelbeeld. ABS wilde wel maar liet zich veelal de kaas van het brood door een frank en vrij spelend USV. Het was dan ook niet geheel onverwacht dat USV in de 56e minuut op voorsprong kwam. Na een uitstekende pass van uitblinker Frank Kuiper rondde Sander Schaeffer de aanval prima af, 1-2. Hierna moesten de mannen van trainer Jan Ligtenberg alles op de aanval zetten en dat had in de 88e minuut succes. Invaller Rick Muller liet keeper Damian Scholten volledig kansloos op zijn inzet, 2-2.

Toen iedereen zich langs de lijn al had neergelegd bij dit gelijke spel trok ABS ver in blessuretijd toch nog aan het langste eind. Van Schalkwijk kende de Bathmeners vlak voor het eindsignaal nog een penalty toe en dit buitenkansje werd door Rik Witteveen koelbloedig benut.

USV kan ondanks deze nederlaag terugkijken op een verdienstelijk debuut in de 4e klasse.

Zondag staat om 14.00 uur op sportpark Hulsterlanden de thuiswedstrijd tegen IJsselstreek uit Deventer op het programma.

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.