Home / archiefcentraal / aanpassingen voor extra treinen zwolle emmen

aanpassingen voor extra treinen zwolle emmen

Provincie Drenthe en de gemeente Emmen willen de spoorlijn tussen Zwolle en Emmen gaan aanpakken, om een kwartiersdienst op het hele traject mogelijk te maken. Dat meldt RTV Oost.

Vervoerder Arriva gaat vanaf december de treinen op het traject Zwolle-Emmen verzorgen. de treinen blijven elk half uur rijden, maar in de spits moet het een kwartiersdienst worden. Dat is mogelijk tussen Zwolle en Coevorden, maar niet op de rest van het traject.

Om ook de route tussen Coevorden en Emmen geschikt te maken, zijn er passeerstroken nodig. Nu is er op die plekken nog een enkel spoor. De passeerstroken zouden moeten komen bij het station Emmen-Zuid en tussen Coevorden en Nieuw-Amsterdam.

Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) zou aan Prorail gevraagd hebben het knooppunt Herfte (bij Zwolle) met voorrang aan te pakken. Daardoor zouden de verbinding en de vervoerwaarde van de spoorlijn worden verbeterd.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.