Home / archiefcentraal / aanhouding dalfsen op rtl4

aanhouding dalfsen op rtl4

In het nieuwe RTL4-programma Unit Luchtvaartpolitie was zondagavond te zien hoe een man werd aangehouden voor mogelijke criminele activiteiten. De man werd met een politiehelikopter gespot in een maïsveld bij Dalfsen.

De beelden zijn terug te zien via rtlxl.nl. Het fragment zit aan het einde van de uitzending, rond 40:25 minuten. Het gaat over een incident op dinsdag 15 augustus 2011.

Een 27-jarige Zwollenaar werd op die ochtend aangehouden in een ‘leegstaande’ boerderij aan de Dommelerdijk tussen Dalfsen en Nieuwleusen, zo liet de politie destijds weten. De man had kort daarvoor de politie gealarmeerd omdat hij zich bedreigd/onbehaaglijk voelde omdat er meerdere mannen om het pand liepen.

Politiemensen ter plaatse stelden vast dat er hennepteelt in de boerderij plaatsvond en dat de melder zich kennelijk verschanst had. Bij de boerderij werd een onbekende huurauto aangetroffen. Omdat in plaats van een bedreiging ook sprake zou kunnen zijn van een ripdeal (diefstal tussen criminelen onderling) werd het gebied uit veiligheidsoverweging afgezet en kwamen meerdere politiemensen ter plaatse.

Bij een inval in de boerderij werd alleen de melder uit Zwolle aangetroffen. Later kwam er bij de politiemeldkamer een bericht binnen dat er zich aan de Hessenweg een getinte man zich vreemd gedroeg door telkens naar de weg de lopen en vervolgens weer in een maïsveld te verdwijnen. Omdat deze man in verband werd gebracht met het voorval aan de Dommelerdijk werd een politiehelikopter met warmtegevoelige zoekapparatuur ingezet. Daarmee werd de man opgespoord en ingerekend.

Het programma is hier terug te kijken.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.