Home / archiefcentraal / zonnebloem deelt bloemen uit op ziekendag

zonnebloem deelt bloemen uit op ziekendag

Op initiatief van de Zonnebloem wordt op zondag 9 september de jaarlijkse Nationale Ziekendag gehouden. Dit jaar al voor de 39e keer. Zowel de afdeling Nieuwleusen als de afdeling Dalfsen van de Zonnebloem doen hieraan mee.

De Zonnebloem zet zich ervoor in dat mensen met een lichamelijke beperking – door ziekte, handicap of ouderdom – aan onze maatschappij kunnen blijven meedoen. Op Nationale Ziekendag wordt getracht extra aandacht te besteden aan alle zieke, gehandicapte of eenzame mensen door het bezorgen van een attentie. De Zonnebloem wil op die manier stimuleren om als zieke, gehandicapte en gezonde mensen tijd en aandacht voor elkaar te hebben en met elkaar in gesprek te komen. Niet alleen op deze ene dag, maar het gehele jaar door. Het jaarthema van de Zonnebloem “Zonder elkaar is iedereen alleen” is in dit verband heel treffend. Met elkaar zorgen voor een leefbare samenleving.

In Nieuwleusen zal na afloop van de ochtenddienst op 9 september aan de kerkgangers worden gevraagd om een plantje mee te nemen en dat te bezorgen bij degene waarvan naam en adres zich in de bijgevoegde enveloppe bevinden. Het bezorgen mag op zondag of maandag. Ook staat de Zonnebloem Nieuwleusen op zaterdag 8 september tussen 9.00 en 11.00 uur met een afhaalstand bij de Plus en de C1000.

Mocht u in uw eigen omgeving iemand weten die tot de doelgroep behoort, dan kunt u naam en adres tot 1 september doorgeven aan Ada Kremer- Fransen, tel. 482535.

De afdeling Dalfsen van de Zonnebloem staat op donderdag 6 september tussen 9.00 en 12.00 uur op de markt en bij de C1000. Aan voorbijgangers wordt daar gevraagd om een attentie te willen bezorgen bij een zieke of gehandicapte plaatsgenoot. Ook hier wordt het bezorgadres bijgevoegd.

Mocht u in Dalfsen iemand weten die langdurig ziek of gehandicapt is, dan kunt u tot 1 september de naam doorgeven aan Diny Tielbeke, tel. 432121.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.