Home / archiefcentraal / zolder of garage opruimen gooi niet alles weg

zolder of garage opruimen gooi niet alles weg

Stop! Gooi uw oude spullen niet weg! Er zijn altijd wel mensen die heel blij zijn met dingen waarvan u denkt: “Wat moet ik er toch mee!” Studenten die op kamers gaan, mensen die het financieel niet ruim hebben, maar ook mensen die waarde hechten aan oude spullen met herinneringen, of die hergebruik om milieutechnische redenen weten te waarderen. En zeg nou zelf: wat is er leuker dan om in een kringloopwinkel rond te snuffelen en dan ineens precies het juiste stoeltje te vinden dat u al jaren zocht. Of dat ene fotolijstje. Of die lamp die helemaal goed bij het dressoir past. Dat kan alleen maar dankzij de mensen die hun spullen brengen naar Noggus&Noggus in Dalfsen, Ommen en Staphorst en De Groene Cirkel in Hasselt en Zwartsluis.

Noggus&Noggus en de Groene Cirkel halen de spullen gratis op. Even een belletje en klaar is Kees. Natuurlijk kunnen de spullen ook tijdens openingstijden gebracht worden. Alles wat nog gerecycled kan worden of nog een tweede ronde mee kan, is van harte welkom. Kleding, schoenen, textiel, elektrische apparaten en onderdelen, meubels, boeken, muziek, films en decoratieve spullen, maar ook papier en oud ijzer. Wie weet wat voor plezier anderen er nog aan kunnen beleven.

Het kringloopprincipe

Bij de kringloopcentra van Landstede staat respect voor de aarde en de mensen centraal. Het gaat niet alleen om de goederen; de kringloopwinkels hebben ook een sociale doelstelling: activering van mensen. Zo krijgen zowel mensen als goederen weer een kans. De Landstede-kringloopbedrijven zamelen al tientallen jaren herbruikbare producten en materialen in ten behoeve van hergebruik. Door producten een tweede leven te geven, helpt Landstede de hoeveelheid afval in hun werkgebied te beperken. Zo zamelden ze in 2011 meer dan een miljoen kilo aan goederen in. Daarvan is slechts 5,5 procent weggegooid. De rest is verkocht of gescheiden en afgevoerd voor hergebruik. Daardoor heeft Landstede gezorgd voor een miljoen kilo minder CO2-uitstoot.

Adressen en openingstijden:

Noggus&Noggus Dalfsen

De Singel 19-23, 7722 RR Dalfsen, tel. 0529-433988

Maandag 13.30 – 17.00 uur

Dinsdag t/m vrijdag 9.00 – 12.30 en 13.30 – 17.00 uur

Zaterdag 9.00 – 12.30 uur

Elke laatste vrijdag van de maand open van 9.00 – 21.00 uur, ook voor goedereninbreng.

Noggus&Noggus Ommen

Strangeweg 23, 7731 GV Ommen, tel. 0529-453201

Maandag 13.30 – 17.00 uur

Dinsdag t/m vrijdag 9.00 – 17.00 uur

Zaterdag 9.00 – 12.30 uur

Elke laatste vrijdag van de maand open van 9.00 – 21.00 uur, ook voor goedereninbreng.

Voor meer informatie: www.noggusennoggus.nl, www.groenecirkel.nl

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.