Home / archiefcentraal / wat kan een gemeente met 50000 euro

wat kan een gemeente met 50000 euro

Een van de maatregelen uit het Lenteakkoord is het verplichte schatkistbankieren. Dit zou volgens wethouder Evert Goldsteen Dalfsen jaarlijks 50.000 euro kosten, omdat er minder renteopbrengsten binnenkomen. Maar wat kan een gemeente nu met 50.000 euro? Nou, bijvoorbeeld ruim honderd zonnepanelen kopen, en op die manier bezuinigen.

Of een gemeenteauto voor het wijkteam buitengebied vervangen, blijkt uit de programmabegroting 2012-2015. Het upgraden van www.dalfsen.nl zou 45.000 euro kosten. En wil de gemeente de motorspuit van Nieuwleusen vervangen, dan kost dat ‘maar’ 35.000 euro. Dan blijft er nog genoeg over om opsporingsnetwerk burgernet in Dalfsen in te voeren: 5.500 euro. Of het in stand houden van het steunpunt vrijwilligerswerk, dat jaarlijks 12.500 euro kost.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.