vechtdal centraal is podium voor iedereen

Of het nu gaat om een bericht over het kampioenschap van F2 van de lokale voetbalvereniging, een mooie fotoreportage van een dorpsfeest, een standpunt van een politieke partij of zakelijke berichtgeving: op onze site is altijd ruimte voor jouw nieuws. Uiteraard is de ruimte in de papieren versie van Vechtdal Centraal niet onbeperkt, maar ook daarin proberen we zoveel mogelijk het nieuws van de burger mee te nemen. Jij als lezer bepaalt dus voor een belangrijk deel de inhoud van onze media.

Deze werkwijze schept mogelijkheden, maar helaas ook beperkingen. Met grote regelmaat krijgen wij als redactie de vraag of wij bij evenementen, feesten, sportwedstrijden, openingen of politieke meetings of andere gelegenheden aanwezig willen zijn om een verslag te schrijven. In veel gevallen moeten we deze mensen dan teleurstellen. Wanneer wij ons gezicht bij het ene evenement laten zien, zijn we er namelijk op twee, drie of meer andere plaatsen – waar ook iets leuks of interessants te zien of te doen is – niet bij. Maar we willen er wél graag verslag van doen. Daarom vragen wij mensen zoveel mogelijk zelf hun verslagen, nieuwsberichten en foto’s bij ons aan te leveren, zodat wij die op vechtdalcentraal.nl en mogelijk in de krant Vechtdal Centraal kunnen plaatsen. In onze ogen is het belangrijker dat jouw boodschap bij een groot publiek terechtkomt, dan dat iemand van ons fysiek aanwezig is.

En we moeten zeggen: dat gaat best goed. Wekelijks stromen de aankondigingen, verslagen en foto’s van sportwedstrijden, feesten en andere evenementen onze mailbox binnen. We zijn onze trouwe correspondenten daarvoor dan ook zeer dankbaar.

Daarentegen heeft nog niet iedereen de weg naar ons medium gevonden. Wij nodigen dan ook de mensen van de verenigingen, organisaties en politieke partijen die dat nog niet doen, uit om samen met ons het nieuws uit het Vechtdal zo goed mogelijk over het voetlicht te brengen. Alleen met jullie hulp kunnen we elke dag – via de website – en elke week – via de krant – leuke, lezenswaardige en interessante mediaproducten maken.

Behalve het nieuws zelf brengen, kun je daar bij ons ook je mening over geven. Op onze website bestaat de mogelijkheid om te reageren op de nieuwsberichten en met andere lezers in debat te gaan.

Dit alles wil natuurlijk niet zeggen dat wij als redactie achterover kunnen leunen en wachten wat er binnen komt. Ook zelf zijn wij voortdurend op zoek naar wat er speelt in de samenleving in het Vechtdal. Wekelijks proberen wij met een aantal interessante, lezenswaardige artikelen de verdieping te zoeken. De aanleiding daarvoor kan van alles zijn: van een opmerkelijk Twitter-bericht tot een belangrijke regionale of landelijke ontwikkeling. Bij deze onderwerpkeuze houden we één vraag altijd in gedachten: wat vinden onze lezers interessant? Daar draait het namelijk allemaal om.

We nodigen je uit om mee te doen op vechtdalcentraal.nl! Stuur daarom je berichten naar redactie@vechtdalcentraal.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.