vader en dochter samen op notarispost

Miranda Keijzer-Post wist al jong dat ze in de voetsporen van haar vader wilde treden. Dankzij hem keek ze dwars door het stoffige imago van het notariaat en zag vooral de mooie kanten, zoals het persoonlijke contact met de mensen en betrokken zijn bij alle belangrijke gebeurtenissen in hun levens. “Natuurlijk bestaat een deel van je werk uit het opstellen van akten en dergelijke, maar het grootste deel van de tijd heb je nauw persoonlijk contact met mensen”, vertelt Miranda. “Ga maar eens na; wanneer je een huis koopt, gaat samenwonen, trouwen of scheiden, als je een erfenis moet afwikkelen, een stichting gaat oprichten of een zaak beginnen, bij al dat soort gebeurtenissen kom je terecht bij een notaris.”

Na haar studie kwam ze terecht bij Vechtstede Notarissen locatie Hardenberg en werd daarmee een collega van haar vader die bij Vechtstede in Ommen werkte. Een bijzondere periode, waarbij vader en dochter elkaar op een heel andere manier leerden kennen. “Mijn vader was een heel betrokken notaris die het heerlijk vond om met mensen mee te denken, hen te adviseren en zaken duidelijk uit te leggen. Toen hij met pensioen ging, ben ik hem opgevolgd als notaris in Ommen. Ik merkte dat veel mensen dat leuk vonden. Zo hielden ze toch een Notaris Post in Ommen.”

Kleinschalig

Het werken als notaris in Ommen bevalt Miranda uitstekend. “Het kleinschalige en de korte lijnen passen beter bij mij dan het werken op een groot kantoor met alles wat daarbij hoort. Toen ik het daarover had met mijn vader, liet hij merken dat hij eigenlijk best wel weer voor een aantal uren in de week aan de slag zou willen. Daarom heb ik op een gegeven moment besloten om de samenwerking met Vechtstede te beëindigen en voor mezelf te gaan beginnen.”

Omdat Miranda destijds officieel is benoemd tot notaris in Ommen, kan ze haar praktijk hier gewoon voortzetten. Wel heeft ze ervoor gekozen om dat in een ander pand te gaan doen. “Mijn nieuwe kantoorpand aan het Vrijthof 8a is perfect”, vindt ze. “Het is praktisch ingericht en ligt op een prachtige locatie in het centrum van Ommen met parkeerplekken naast de deur.

De naam was snel gekozen. Notarispost Ommen verwijst tegelijkertijd naar achternaam, functie en standplaats. Voor de cliënten verandert er niets. De akten en dossiers van Miranda en van haar vader Gerard Post gaan gewoon mee naar het nieuwe kantoor. Ook bijna alle medewerkers van het kantoor Ommen verhuizen mee. Vader en dochter streven naar een laagdrempelig kantoor, waarbij persoonlijke aandacht voor de cliënt hoog in het vaandel staat. Dat zal onder andere gestalte krijgen door het houden van een gratis inloopspreekuur op maandagavond van 19.00 tot 21.00 uur.

Men kan voor alle notariële zaken bij Notarispost Ommen terecht. Om dit mogelijk te maken en daarbij kwaliteit te kunnen waarborgen, is Miranda bij de landelijke organisatie “Netwerk Notarissen” aangesloten. Daarnaast is Miranda specialist op het gebied van personen- en familierecht en mediation en Gerard op het gebied van estateplanning en onroerende- en fiscale zaken.

Notarispost Ommen opent op 28 augustus 2012 haar deuren aan het Vrijthof 8a te Ommen. Info (0529)712523 of www.notarispostommen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.