Home / archiefcentraal / usv begint zondag bij abs aan competitie

usv begint zondag bij abs aan competitie

Zoals verwacht heeft USV geen grote potten kunnen breken in de voorronde van het bekertoernooi, dat zoals altijd voorafgaand aan de competitie in poulevorm werd afgewerkt. Toch was het krachtsverschil met de tegenstanders minder groot dan na de loting werd gedacht. Zeker ook een verdienste van de jonge ploeg van trainer Joshua Nijlant.

Tegen Be Quick ’28 (0-2) bleef USV lang in de wedstrijd terwijl vorige week in en tegen Zwolle werd verzuimd een aantal riante kansen te benutten. Zo kon de thuisploeg in blessuretijd alsnog de enige treffer van de wedstrijd scoren (1-0). Een wat zure nederlaag.

Afgelopen zondag was USV tegen Dieze West wel duidelijk een maatje te klein. De Zwolse ploeg rijgt de afgelopen jaren de kampioenschappen als kralen aan elkaar en is met een opnieuw versterkte selectie van plan ook komend seizoen in de tweede klasse hoge ogen te gooien. Met af en toe oogstrelend combinatievoetbal werd de defensie van USV voortdurend onder druk gezet. Toch bleef voor rust de schade beperkt (0-2).

Na de thee hetzelfde spelbeeld. USV moest zich beperken tot tegenhouden. Desondanks voerde Dieze West de score geleidelijk op. Onder meer door twee treffers van topspits Lodewijk de Vries werd het uiteindelijk 0-6. Nieck de Weert leek namens USV nog wat wat terug te doen, maar zijn inzet raakte de lat.

Dinsdagavond 28 september wordt de voorbereiding afgerond met een oefenwedstrijd in Windesheim tegen vierdeklasser VSW, aanvang 19.00 uur. Zondag wordt afgetrapt voor de competitie met een uitwedstrijd in Bathmen tegen ABS, aanvang 14.00 uur.

Lees ook

Overijsselse Golfkampioenschappen in Ommen groot succes

OMMEN – Op Hooge Graven Golfclub Ommen werden 3 oktober de Overijsselse Golfkampioenschappen gehouden. Door …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.