toezicht langs de vecht versterkt

De buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) van Sportvisserij Oost Nederland, Staatsbosbeheer, Provincie Overijssel, de gemeenten langs de Vecht en waterschap Velt en Vecht gaan nog meer toezien op elkaars regels.

De boa’s van de organisaties kunnen voortaan ook optreden tegen overtredingen van regels die zijn genoemd in de verordeningen van de gemeenten Dalfsen, Ommen en Hardenberg en het waterschap. Dit houdt een versterking van het toezicht in, met inzet van dezelfde mankracht. De boa’s zagen al toe op de naleving van wetgeving rondom bijvoorbeeld gevaarlijk gebruik van jetski’s en schade aan natuur. Ze kunnen nu ook direct optreden tegen bijvoorbeeld het bekladden van objecten of het dumpen van afval of zwerfvuil in, op en langs de Vecht.

Door samen toe te zien op de naleving van regels willen de betrokken partijen bijdragen aan een duurzame ontwikkeling van het Vechtdal. Onveilige situaties worden tegengegaan, recreatie en toerisme krijgen een impuls en natuurwaarden in en langs het water worden beter beschermd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.