succesvol landgoedconcert op huis den berg

Het is zaterdagavond, 25 augustus 2012 en donkere wolken pakken zich samen boven het prachtige landgoed Huis den Berg in Dalfsen. Het bestuur van de stichting Landgoedconcerten Dalfsen ontvangt de gasten met bewondering voor hun optimisme en doorzettingsvermogen.

Om acht uur precies start het concert met de vrolijke en soms weemoedige klanken van de Amsterdam Shtetl Band, die ons de verdere avond meeneemt op een muzikale tocht langs oude Anatevka-dorpjes uit Oost-Europa rond het begin van de vorige eeuw.

Met enthousiastme en kennis wordt aan de 250 toehoorders uitgelegd hoe het precies zit met deze muziek en wat het betekende in die tijd. Het was bijvoorbeeld vrolijke dansmuziek voor bruiloftfeesten die wel een week konden duren. Soms bestond de band uit zes muzikanten, maar het kwam ook voor dat slechts één violist het feest opluisterde. Maar niet alleen bij feesten klonken deze klanken, ook bij begrafenissen, geboortes en andere gebeurtenissen was muziek onontbeerlijk.

En wonderwel verdwijnen ondertussen boven het landgoed de donkere wolken, klaart het op, de maan laat zich zien en het openluchtconcert wordt een ware happening.

Naarmate het concert vordert worden de toehoorders levendiger en wordt er op het einde van het concert zelfs gedanst op wel heel vrolijke klanken van de Amsterdam Shtetl Band.

Het is een prachtige avond geworden, die besloten wordt met de terugkerende stilte over dat prachtige Landgoed Huis den Berg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.