Home / archiefcentraal / straatpraat de leukste attractie van het vechtdal

straatpraat de leukste attractie van het vechtdal

Voor de wekelijkse Straatpraat namen we deze keer eens een andere locatie dan een van de dorpskernen. We namen een kijkje op camping De Koeksebelt om te vragen wat de leukste attractie of het leukste dagje uit in het Vechtdal is.

Drie weken Vechtdal

“Fietsen!” Het echtpaar Van de Hoek trekt er graag met de fiets op uit en noemt vooral de omgeving zelf als belangrijkste trekpleister voor het Vechtdal. De twee wonen in Waddinxveen, maar komen al heel wat jaren in Ommen. “Vooral in de bossen is het heerlijk en die heb je hier natuurlijk heel veel. We zijn hier drie weken en maken elke dag wel een rondje met de fiets.”

Vijvertuinen

Ad en Hanny Vennix uit Noord-Brabant zijn nog maar net op camping De Koeksebelt aangekomen en weten nog niet goed wat er allemaal te doen is in deze streek. “We gaan in ieder geval een paar dagen fietsen, want het is een mooie omgeving,” aldus Ad. “Maar we willen ook nog graag naar die Vijvertuinen van Ada Hofman in Gramsbergen.

Relaxen

Jan en Erna Okken komen niet speciaal voor de dagjes uit naar het Vechtdal. “We willen vooral relaxen,” zegt Erna met een lach. “Verder hebben we ons er nog niet echt in verdiept, maar we gaan vast nog wel even in Ommen, Hardenberg en Raalte kijken wat er te doen is. Verder gaan we, afhankelijk van de temperatuur, zeker ook fietsen.”

Fietsen, vissen en varen

Fietsen en vissen, dat zijn voor Bauke Duursma de belangrijkste bezigheden gedurende zijn verblijf op de Koeksebelt. “En varen!” roept kleindochter Daniëlle vanuit de voortent van zijn caravan. “De rivier de Vecht is voor ons de belangrijkste attractie,” beaamt Bauke. “Met mooi weer is er voor de kinderen en voor ons dus altijd wat te doen.”

Vecht

Ook voor Marinus en Truus Struis is de Vecht het mooiste wat dit gebied te bieden heeft. “Ik heb een bootje en daarmee ga ik regelmatig vissen,” zegt Marinus. “Daarnaast gaan we regelmatig een eindje fietsen. Gisteren zijn we naar Vilsteren gefietst, maar onderweg waren er maar weinig terrasjes. Verder is Ommen natuurlijk altijd leuk om even naar toe te gaan.”

Fietsen valt tegen

Wout Koolen en zijn vrouw kwamen voornamelijk naar het Vechtdal om te fietsen, maar Wout moet bekennen dat hem dat toch een beetje tegen valt. “Ik vind dat er hier niet zoveel mooie fietspaden zijn. Het grootste deel van de tijd zit je op B-wegen en dan heb je toch last van tractors en auto’s. Verder is het leuk om hier te gaan varen, maar ik heb zelf jarenlang gezeild, dus voor mij is de lol daar wel af.”

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.