sterke ronde op de kleine esch

Elke week worden er sterke ronden gelopen op de Pitch en Putt golfbaan te Lemele. Deze week was het Jos Harmsen uit Lemelerveld die maar liefst 4 onder parr zijn ronde over de 18 holes wist af te leggen. Hij was na 50 slagen over, waarbij er vijf holes via een birdie werden bedwongen.

Nijverdaller Erwin Scholten wist ook met 1 onder parr binnen te komen: 53 slagen dus en met drie birdies. Raaltenaar Hans Strijveen kwam in parr rond, Hans sloeg 4 birdies. Jan Hekman uit Ommen kwam met drie birdies over met 55 slagen. Herman Scholten uit Nijverdal had weer 1 slag meer nodig voor de 18 holes.

Jan Willem van de Berg uit Raalte had 59 slagen nodig.

Naast bovengenoemde spelers wisten Henri Duerink en Theo Otten na een ronde van 62, Diny Fransen en Gerrit Koggel na een ronde 65 en Dinand Scholten, Jan Hekman Nijverdal en Gerard Hulsman met 67 slagen nog punten te verzamelen voor het tussen klassement strokeplay.

In het tussenklassement gaat Hans Strijkveen op kop met 158 punten, gevolgd door Theo Otten met 144, Herman Scholten staat derde met 142 en dan volgen Jan Hekman Ommen met 96 en Jos Harmsen met 87 punten.

Voor het stablefordklassement gingen de meeste punten naar Erwin Scholten en Jos Harmsen, voor hun ronde van 53 en 50 slagen scoorden beiden 40 stableford punten. Jan Hekman uit Omen kreeg voor zijn ronde 55, 38 stableford punten. Deze drie spelers speelden hun handicap naar beneden.

Elf spelers speelden in de zogenaamde buffer (32-36), de overige spelers speelden hun handicap naar boven omdat deze minder dan 32 stableford punten scoorden. Jan Willem van de Berg gaat in het tussenklassement op kop met 78 punten, Henk Bendijk heeft evenals Hans Strijkveen 71 punten en Gerrit Tempert volgt met 70 punten, vervolgens zit er onderling tot plaats 9 maar een paar punten verschil, zodat het ook in dit klassement enorm spannend gaat worden.

En met het hoge niveau van de laatste weken waarbij de handicaps naar beneden gespeeld worden, is het ook steeds moeilijker om punten te scoren in het stablefordklassement. Bij strokeplay gaat het om de minste slagen, en bij stableford wordt rekening gehouden met de handicap van de speler, het niveau van dat moment. Birdies bij Pitch en Putt wil zeggen dat met de hole in twee slagen heeft bedwongen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.