spijkerschrift vuurvaste plofkip

“Wat stinkt het hier in huis,” constateert Juniorzus vanachter de computer. “Dat is de camping die je ruikt,” vertel ik haar, terwijl ik het campingstelletje in de keuken in de gaten houdt. Noodgedwongen ben ik aardappels aan het koken op de grond met campinggas. Door mijn stunt met de kippensoep de vorige dag, wil de inductiekookplaat niet doen wat ik wenselijk vind.

Ik was bezig met het opwarmen van de soep in een – wat ik dacht een hittebestendige glazen schaal – toen deze plots met een knal besloot dat het genoeg was. Of het lag aan de gebruikte plofkip, maar scherven vlogen in het rond en rakelings langs mijn pols. De hele kookplaat lag in een drek van kip, prei en vermicelli. De soep had zich als een ratatouille door de keuken verspreid en ik wist van gekkigheid niet wat ik het eerste zou gaan schoonmaken. De kookplaat, keuken of mezelf.

Door mijn besluiteloosheid wist de heerlijke bouillon zich door de naden en kieren te sijpelen, waardoor de aardlekschakelaar besloot het heft in handen te nemen en het gevolg was dat er in de benedenverdieping gedeeltelijk geen stroom meer was. Dus ook geen internet. Het werd een chaos bij mij en Juniorzus.

Eenmaal eerder had ik meegemaakt dat, ook door een soep, de kookplaat niet wilde functioneren. Toen kwam het wel goed door de boel een dag te laten drogen, dus dat had ik nu ook in gedachten. Maar toen ik vierentwintig uur later de stekker er weer in stak, hoorde ik je jongste alweer mopperen vanachter haar spelletje dat het internet het weer had begeven. Trots op mijn eigenschap: voor-iedere-oplossing-een-probleem, dook ik de kast in op zoek naar het campinggasstel en gasfles.

De ene oplossing lag voor handen, de ander liet zich niet vinden. Maar het een kon niet zonder de ander. Toen ik de gasflessen eindelijk had gevonden, bleek er eentje leeg te zijn en de ander bijna. De oplossingen stapelden zich op. Vindingrijk als ik ben, schilde ik dus de piepers klein en dun, en zette ze op in een pan met heet water.

Het kamperen stond dit jaar niet op de planning, blijkbaar is het wel een vast gegeven. De kinderen hebben een tent staan in de tuin en ik kook op gas op de keukenvloer. Of de kookplaat ons nog even laat creperen is de vraag, maar dat zal zich ook vast en zeker oplossen. Ondertussen bedenk ik alvast wat oplossingen voor de op stapel zijnde problemen, mocht het koken even niet lukken. De afhaalchinees is altijd een optie. Kippensoep even niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.