spannende vleermuizenexcursie in het reestdal

In de schemer en het donker komen ze te voorschijn, vleermuizen. Op vrijdag 31 augustus om 19.30 uur houdt Landschap Overijssel een vleermuizenexcursie in het Reestdal. In dit gebied leven diverse soorten vleermuizen. De excursie begint bij bezoekerscentrum De Wheem, waar vleermuizenkenner Theo Douma start met een lezing en met het vertonen van een aantal unieke videobeelden. Daarna gaan de deelnemers samen op pad om de vleermuizen te zien en te beluisteren. De kosten zijn 3 euro per persoon (kinderen 1,50 euro). Donateurs van Landschap Overijssel mogen gratis mee op vertoon van hun donateurspas.

Vleermuizen: nuttig of eng?

Iedereen heeft wel een beeld bij vleermuizen. Sommige mensen vinden ze nuttig omdat ze insecten eten, anderen vinden ze eng. En ook het fabeltje ‘ze vliegen in je haar’ doet het nog goed. Deze excursie is dan ook interessant voor kenners, maar ook zeker voor een ieder die gewoon iets meer wil weten over deze bijzondere vliegende zoogdieren. Tijdens deze spannende excursie wordt met batdetecoren in het Reestdal naar vleermuizen gezocht. Deze detector onderscheidt de verschillende soorten vleermuizen aan de hand van de geluiden die ze maken.

Foto-expositie Vleermuizen

Aanleiding voor deze excursie is de foto-expositie van Theo Douma, die in de maanden augustus en september in de Gelagkamer van De Wheem is te zien. Het gaat hierbij om foto’s van vleermuizen die vliegen in hun natuurlijke omgeving, bijvoorbeeld watervleermuizen die net een prooi van het water pakken.

De Wheem

Bezoekerscentrum De Wheem is gelegen in het Reestdal. De toegang tot het centrum is gratis. Een vaste expositie geeft inzicht in de historische boerderij De Wheem en in het natuurgebied het Reestdal. Vanuit De Wheem zijn verschillende gemarkeerde wandelroutes uitgezet. De Wheem ligt aan de weg tussen Balkbrug en De Wijk in Oud Avereest tegenover de Reestkerk. Achter De Wheem is een prachtig Speelnatuurpad geopend, deze is vrij toegankelijk en een leuke activiteit voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. De activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel en de Nationale Postcode Loterij. Meer informatie en openingstijden van bezoekerscentrum De Wheem is te vinden op www.landschapoverijssel.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.