serco nieuwe sponsor handbal dalfsen

Het toenmalige MizuWaAi won vorig seizoen de landstitel, de nationale beker en de supercup. Bij Onder Ons in Dalfsen werd vorige week de ploeg gepresenteerd die gaat proberen om dat kunstje te herhalen. Dat moet gebeuren met een aantal nieuwe speelsters, in een nieuwe vorm – een stichting – en met een nieuwe sponsor. MizuWaAi Dalfsen heet voortaan ‘Sercodak Dalfsen’.

Directeur Patrick Grobbée van Serco Dakspecialisten uit Lemelerveld liet weten ‘sportgek’ en ‘op-en-top Dalfsenaar’ te zijn. “We hebben een paar jaar lang een racingteam gesponsord. Daarmee hebben we succes gehad en nu kiezen we voor handbal. Het team en de prestaties spreken in Dalfsen en omgeving erg aan, dus dat zorgt ook voor goede exposure voor ons bedrijf.” Serco Dakspecialisten houdt zich voornamelijk bezig met het renoveren van daken: van schuurtjes tot complete appartementencomplexen en kantoorgebouwen.

Ook werd het bestuur van de nieuwe Stichting Top Handbal Dalfsen gepresenteerd, waarin het eerste en tweede damesteam van de vereniging zijn ondergebracht. “Hiermee willen we meer transparantie scheppen binnen de vereniging en onze ambities verder uitbouwen, zonder dat we de breedtesport in gevaar brengen,” aldus voorzitter Eric van Kooten van deze stichting. “Komend seizoen willen we de prestaties van vorig jaar benaderen. Het stichtingsbestuur moet ervoor zorgen dat alle faciliteiten en voorwaarden daarvoor aanwezig zijn. Daarnaast willen we ons ook profileren in de regio en Dalfsen aantrekkelijk maken voor de handballende jeugd. Op die manier ontstaat er een kruisbestuiving tussen de topsport en de breedtesport.

Ten slotte werden de dames gepresenteerd die het allemaal moeten gaan doen. Eén voor één kwamen de speelsters in Onder Ons de trap af, gekleed in hun nieuwe tenues van Sercodak Dalfsen. Ze lieten weten ‘veel zin in het nieuwe seizoen’ te hebben, te gaan ‘knallen’ en ‘opnieuw voor de triple’ te gaan. Ondanks het vertrek van ervaren speelsters als Wendy Smits, Angela Malestein en Isabelle Jongenelen, sprak ook coach Peter Portengen stevige ambities uit: “Als sporter wil je altijd winnen. We hebben opnieuw een goede groep, dus waarom zouden we niet hetzelfde als vorig jaar kunne presteren?”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.