serco coureur afgetroefd in laatste bocht

Uiteindelijk was het Danny de Boer die zijn motorfiets als eerste over de finishlijn drukte.

Tijdens de Gamma racing day moesten de motoren al voor tien uur de baan op voor hun races, om later plaats te maken voor de autosport. De tribunes waren ook op dit tijdstip al goed gevuld en dit was zeker een motivatie voor de rijders om goed te presteren.

Valk had de derde trainingstijd neergezet, een lage 1.40, terwijl zijn twee concurrenten een ronde reden van 1.39. Na de eerste ronde was het Lennart van Houwelingen die Valk een plaats teruggewezen had. Binnen drie ronden had coureur van het Lemelerveldse team dit weer rechtgezet en ging hij op weg naar de koppositie. Een prachtig gevecht ontspon zich gedurende de race, waarbij Valk, de Boer en Schouten regelmatig van (kop)positie wisselden. Halverwege de race lag Valk op kop, maar de concurrentie zat, soms letterlijk, aan het achterwiel. Bij het ingaan van de laatste ronde had Valk een lichte voorsprong genomen op zijn twee belagers. De Boer, op een derde plaats, werd iets opgehouden door een verdedigend rijdende Schouten, maar toen hij die éénmaal voorbij was, werd de jacht op Valk geopend. In de laatste GT bocht passeerde Boer binnendoor en verwees hij Valk naar de tweede plaats.

Teleurgesteld, met een flinke klap op de tank, finishte Kevin Valk, echter in de uitloopronde maakte de teleurstelling toch al weer een beetje plaats voor een tevreden glimlach naar het uitbundige publiek.

“Wat een race” zuchtte hij na de finish “Ik had er natuurlijk even zwaar de pest in maar Danny de Boer is momenteel de sterkste. Ik kon hem tot de één na laatste bocht afhouden maar hij remde net iets beter de GT bocht aan en schoot binnendoor. Buiten de ideale lijn lag er toch nog wat stof of zand op de baan van het truckstar festival en de laatste ronden was het ook nog uitkijken bij het inhalen van achterblijvers”. Met nog 4 races te rijden, waarin hij 23 punten naar de Boer moet overbruggen, heeft Valk de titelaspiraties nog niet van zich afgezet.

Over twee wordt de strijd vervolgd op het circuit van Spa-Francorchamps waar twee races gereden worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.