schoenen poetsen voor t huis de pastorie

De Blauwe Bogen Dagen (BBD) zitten er weer op. Veel toeristen, dagjesmensen en vakantievierders hebben kennis kunnen maken met het prachtige Dalfsen en alle ondernemers en winkeliers lieten zich van hun beste kant zien.

Ook Wilfred Riezebos van Hak-In deed dat. Tijdens de BBD zorgde hij ervoor dat veel mensen er weer netjes bij konden lopen. Hij poetste schoenen voor het goede doel.

“Natuurlijk doen wij ook mee aan de BBD” zegt hij, “maar korting geven op een schoenreparatie, een paar veters of een potje schoenpoets schiet natuurlijk niet zoveel op. Daarom ben ik dit jaar gratis schoenen gaan poetsen. Mensen konden hiervoor een vrije gift doneren voor het onlangs in Dalfsen geopende hospice ’t Huis De Pastorie. Dat leverde aardige gesprekken, leuke opmerkingen en ook nog een mooi bedragje op. Veel mensen weten inmiddels wel wat een hospice is. Toch wisten de meeste mensen niet dat er nu ook een hospice in Dalfsen is. Opmerkingen als ‘een goede zaak’ en ‘heel mooi dat mensen hiervoor nu ook gewoon in Dalfsen kunnen blijven’ kregen we geregeld te horen. Ook mensen die zelf betrokken waren bij een hospice in hun eigen woonplaats reageerden enthousiast en deden spontaan vijf euro in ons potje.”

“Hartstikke mooi, deze actie”, zegt Aad Kolthof van het hospice die na afloop van de BBD een bedrag van 76,10 euro kreeg overhandigd. “We moeten het de komende tijd helemaal hebben van giften en donaties, omdat het hospice pas vanaf 2014 in aanmerking komt van een subsidiebijdrage van het Ministerie van VWS. We zijn dan ook maar wat blij met leuke acties zoals deze.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.