reunie en jubileum de bootsman

Het was in maart 1987 dat de familie Zwinselman het toenmalig café Schottert, nu bekend als restaurant De Bootsman, in Stegeren in eigendom overnam. Zoon Jan wilde na het behalen van zijn MAVO diploma graag de horeca in, volgde de koksopleiding en begon zijn carrière bij restaurant De Nieuwe Brug en ging daarna pannenkoeken bakken in Hellendoorn.

Jan kon meer en dat had de leraar Horeca ook gezien en het was met die reden dat hij Jan in 1986 belde met de mededeling dat er werk voor hem was op een cruiseschip dat aangemeerd lag in Miami. Jan ging en werd aangesteld bij het restaurant en de keukenbrigade van een reusachtig schip. Hij droeg zorg voor de bediening van de maaltijden voor de gasten van het schip.

Jan kwam in februari 1987 een ervaring rijker terug en vol van nieuwe ideeën. Hij zette zijn schouders onder het restaurant De Bootsman en begon met een eerste verbouwing. In september van 1987 werd De Bootsman officieel geopend. In 1989 kwam zijn grote liefde Sandra bij hem werken en samen werden zij niet alleen privé maar ook zakelijk een rotsvast en succesvol team.

Er volgende nog een aantal verbouwingen en in 1999 kwam het pachten van multifunctioneel centrum De Carrousel in Ommen daarbij. Restaurant De Bootsman is in de afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot een befaamd en kwalitatief goed restaurant. Dit succes hebben de sympathieke Jan en Sandra mede te danken aan hun medewerkers. “Deze mensen hebben het restaurant gemaakt tot wat het nu geworden is”, zegt Sandra.

Het is met die reden dat Jan en Sandra de deuren wijd open willen zetten voor alle oud-medewerkers en medewerkers, leerlingen en stagiaires die de afgelopen 25 jaar werkzaam zijn geweest in hun restaurant. “Het is echt voor iedereen die hier als afwashulp, huishoudelijke hulp, keukenpersoneel, bedienend personeel en koks gewerkt heeft”, zegt Jan. “Veel koks zullen er niet komen want onze vaste kok Chris Beun, verricht al 20 jaar als chef, trouwe dienst bij ons” vult hij met enige trots aan.

Jan en Sandra kijken uit naar deze reünie en zijn benieuwd hoe het met iedereen gaat. Deze reünie zal plaatsvinden op vrijdag 14 september van 16.00 tot 21.00 uur en voor een hapje en een drankje zal worden gezorgd, dat kun je natuurlijk wel aan De Bootsman overlaten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.