Home / archiefcentraal / programma oranjefeesten nieuwleusen 2012

programma oranjefeesten nieuwleusen 2012

Begin september is traditioneel de tijd van de Oranjefeesten in Nieuwleusen. In verband met de late schoolvakanties wordt het feest dit jaar gehouden van 5 tot en met 8 september. De Oranjefeesten vinden voor het eerst plaats op het nieuwe feestterrein aan de Bosmansweg, naast de ijsbaan. Parkeren kan op de nieuwe parkeerplaats voor het USV-terrein.

Op woensdagmiddag zullen de Oranjefeesten officieel geopend worden door één van de leden van het college van B&W van de gemeente Dalfsen. Ook wordt bekendgemaakt wie de prijswinnaars zijn van de ‘Mooist versierde straat van Nieuwleusen 2012’. Aanmelden hiervoor kan tot 1 september via de website: www.oranjevereniging-nieuwleusen.nl Het verdere programma op woensdag bestaat uit de traditionele kindermarkt van 14.00 tot 17.00 uur, een show en rondrit met oude tractoren, oldtimers en stationaire motoren van 18.00 tot 19.30 uur en de cabaretavond met dit jaar optredens van Wilfried Finkers en Thijs Kemperink. De cabaretavond start om 20.00 uur. Na aanvang gaat de feesttent dicht om overlast te voorkomen, in het rokersgedeelte is dan een extra tappunt geopend.

De donderdag bestaat uit een kleutermiddag in de feesttent, van 14.00 tot 15.30 uur. Het programma van deze middag wordt verzorgd door de leerkrachten van de basisscholen.

Vanaf 19.00 uur start vervolgens de jaarlijkse playbackshow. In drie leeftijdscategorieën wordt gestreden, de ronde van de ouderen zal rond 21.30 uur van start gaan. Opgeven voor de playbackshow kan via het formulier op de website of via playbackshow.oranjefeest@gmail.com

Op vrijdag worden overdag de kinderspelen voor de onderbouw (’s ochtends) en bovenbouw (’s middags) van de basisscholen gehouden.

Een nieuw onderdeel van de Oranjefeesten is de Oranjeloop, georganiseerd door AG ’85 en het Unicef Comité Nieuwleusen. De Oranjeloop start om 15.00 uur, meer informatie via www.ag85.nl/oranjeloop

Vrijdagavond zetten De Corona’s vanaf 20.30 uur de feesttent op zijn kop. Stonden ze afgelopen juli nog in het Holland Heineken House tijdens de Olympische Spelen in Londen, vrijdag 7 september zijn ze ‘gewoon’ te gast in Nieuwleusen.

Zaterdag 8 september vindt de 43e editie van de autorodeo Nieuwleusen plaats, vanaf 11.00 uur strijden maar liefst 143 deelnemers voor de overwinning. Inschrijven voor de autorodeo is niet meer mogelijk, alle startplekken zijn vergeven. Kaarten en tribunekaarten voor de autorodeo zijn te verkrijgen bij de kaartverkoop aan het begin van het feestterrein.

Na afloop van de autorodeo verzorgt dj Marcel tot 19.00 uur de gezellige muziek in de feesttent. De zaterdagavond wordt een feestavond met de band Papa Di Grazzi vanaf 21.00 uur.

Dit jaar zal er strenger gecontroleerd worden op legitimatie. Vorig jaar heeft de organisatie na controle hiervoor een boete gekregen, dus is ze dit jaar genoodzaakt hier strenger op toe te zien. Zorg er dus voor dat je je kunt legitimeren, geen legitimatie betekent geen toegang.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.