pitch en putt van hoog niveau in lemele

De negentiende ronde in de competitie op de Pitch een Putt golfbaan in Lemele was van een zeer hoog niveau. Maar liefst tien spelers speelden meer dan 36 stablefordpunten bij elkaar en hierdoor gaat hun handicap omlaag.

Jan Willem van de Berg uit Raalte speelde maar liefst 43 stableford bij elkaar door zijn ronde van twee onder parr (52). 41 stablefordpunten waren er voor Theo Leestemaker (70) en Henk Bendijk (57) uit Lemele.

40 stablefordpunten waren er voor Hans Strijkveen uit Raalte en Harry Eshuis uit Lemele, Hans had 51 slagen nodig en Harry 52 slagen, zowel Hans en Harry scoorden vier birdies om de 18 holes. Bert Wolberts uit Nijverdal en Gerard Hulsman uit Lemelerveld scoorden met hun respectievelijke ronde 70 en 59 slagen 39 stableford.

De Nijverdallers Herman Scholten 53 slagen en Gerrit Tempert 59 slagen kregen 38 stableford, en Heetenaar Gerard Schoot kreeg 37 stableford voor zijn ronde van 67. In het tussenklassement gaat Jan Willem van de Berg nu op kop met 73 punten, gevolgd door Henk Bendijk met 71 dit weer op twee punten gevolgd door Gerrit Tempert.

Ook voor de strokeplaycompetitie moest men deze week een lage score hebben om punten bijgeschreven te krijgen. Hier speelden maar liefst elf spelers punten bij elkaar met minder dan 60 slagen over de 18 holes, Hans Strijkveen rondje 51 (drie onder parr) kreeg tien punten bijgeschreven. Harry Eshuis en Jan Willem van de Berg hadden één slag meer nodig en Herman Scholten weer één slag meer, maar dus ook nog onder parr.

De uit Nieuw Heeten afkomstige Theo Otten had 55 slagen nodig en met 57 slagen kwam Ommenaar Jan Hekman, Hoogeveener Joep van Mourik en Henk Bendijk van de baan. Nijverdallers Erwin Scholten en Gerrit Tempert en Lemelervelder Gerard Hulsman hadden 59 slagen nodig voor de 18 holes. In het tussenklassement gaat Hans Strijkveen op kop met 140 punten, Theo Otten en Herman Scholten hebben elk 131 punten en Jan Hekman volgt dan met 88 punten. Met nog negen wedstrijden te gaan, gaat het niveau telkens naar boven en wordt het moeilijker om in de punten te geraken, ongemeend spannend dus en volop strijd in de verschillende categorieën.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.