Home / archiefcentraal / op stap op de lemelerberg

op stap op de lemelerberg

Op donderdagmiddag 23 augustus om 14.00 uur verzorgt Landschap Overijssel de laatste wandeling van een serie ‘Op stap’ excursies op de Lemelerberg. Onder leiding van een natuurgids kunt u een prachtige wandeling maken in dit bijzondere gebied. De wandeling start bij camping de Lemeleresch te Lemele. De kosten zijn 3 euro per volwassene en 1,50 euro per kind. Als u donateur bent van Landschap Overijssel of van één van de andere 12 Landschappen, dan neemt u op vertoon van uw pasje gratis deel. De ‘Op stap’ excursies worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

Vlakbij Ommen ligt reservaat de Lemelerberg. Met zijn ongeveer 1000 hectare is dit het grootste terrein van Landschap Overijssel. Vanaf verschillende punten kunt u genieten van prachtige vergezichten. Bij helder weer ziet u in het westen Zwolle liggen en in het oosten de Galgenberg, tegen de Duitse grens. Een deel van het jaar wordt de heide begraasd door een kudde van ongeveer 250 schapen waardoor er een verscheidenheid aan flora in het gebied ontstaat. De Lemelerberg heeft een rijke dierenwereld met onder andere veel vogelsoorten zoals boomleeuwerik en boompieper. Zelfs de zeldzame nachtzwaluw gebruikt dit gebied. Roofvogels als de buizerd en de raaf zijn trouwe bezoekers en ’s winters overwintert hier de bijzondere klapekster. Onderweg krijgt u van onze natuurgids uitleg over het ontstaan van de Lemelerberg en over de prachtige flora en fauna.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Home / archiefcentraal / op stap op de lemelerberg

op stap op de lemelerberg

Landschap Overijssel verzorgt op donderdagmiddag 16 augustus om 14.00 uur de zevende van een serie ‘Op stap’ excursies op de Lemelerberg. Onder leiding van een natuurgids kunt u een prachtige wandeling maken in dit bijzondere gebied. De wandeling start bij camping de Lemeleresch te Lemele. De kosten zijn 3,- euro per volwassene en 1,50 euro per kind. Als u donateur bent van Landschap Overijssel of van één van de andere 12 Landschappen, dan neemt u op vertoon van uw pasje gratis deel. De ‘Op stap’ excursies worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

Vlakbij Ommen ligt reservaat de Lemelerberg. Met zijn ongeveer 1000 hectare is dit het grootste terrein van Landschap Overijssel. Vanaf verschillende punten kunt u genieten van prachtige vergezichten. Bij helder weer ziet u in het westen Zwolle liggen en in het oosten de Galgenberg, tegen de Duitse grens.

Een deel van het jaar wordt de heide begraasd door een kudde van ongeveer 250 schapen waardoor er een verscheidenheid aan flora in het gebied ontstaat. De Lemelerberg heeft een rijke dierenwereld met onder andere veel vogelsoorten zoals boomleeuwerik en boompieper. Zelfs de zeldzame nachtzwaluw gebruikt dit gebied. Roofvogels als de buizerd en de raaf zijn trouwe bezoekers en ’s winters overwintert hier de bijzondere klapekster. Onderweg krijgt u van onze natuurgids uitleg over het ontstaan van de Lemelerberg en over de prachtige flora en fauna.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.