Home / archiefcentraal / op stap in het reestdal

op stap in het reestdal

Landschap Overijssel houdt op dinsdag 28 augustus vanuit bezoekerscentrum De Wheem alweer de laatste van een reeks van vijf zomermiddagwandelingen door het Reestdal. Deelnemers kunnen tijdens deze excursie genieten van dit schitterende natuurgebied. Een natuurgids vertelt u tijdens de wandeling graag over het gebied en de planten en dieren die er voorkomen. De afwisseling tussen akkers, heide, bos, waterpartijen en karakteristieke boerderijen maken deze twee uur durende wandeling zeker de moeite waard. De excursie start om 13.30 uur bij het Bezoekerscentrum. De kosten voor een excursie bedragen 3 euro voor volwassenen en 1,50 euro voor kinderen. Donateurs van Landschap Overijssel, of van één van de andere Landschappen, kunnen op vertoon van hun pasje gratis deelnemen. Iedereen is van harte welkom!

Trek uw wandelschoenen aan en geniet van wat het Reestdal te bieden heeft. De rivier de Reest slingert op de grens van Overijssel en Drenthe. Een smalle beek met aan weerszijde hooilandjes met kleurige bloementapijten. Prachtig om te bekijken, te ervaren en te beleven tijdens zo’n heerlijke zomermiddagwandeling. Kenmerkend voor de hooilanden zijn de ooievaars. Ook buizerd, das en ree zijn vaste bewoners van het excursiegebied van Landschap Overijssel. In het Reestdal leven boompiepers, roodborsttapuiten en geelgorzen. In de poelen en vennen zitten verschillende soorten eenden en met een beetje geluk is daar de dodaars te zien.

Bezoekerscentrum De Wheem is gelegen in het prachtige Reestdal. De toegang tot het centrum is gratis. Een vaste expositie geeft inzicht in de historische boerderij De Wheem en in het natuurgebied het Reestdal. Vanuit De Wheem zijn verschillende gemarkeerde wandelroutes uitgezet. De Wheem ligt aan de weg tussen Balkbrug en De Wijk in Oud Avereest tegenover de Reestkerk. Achter De Wheem is een prachtig Speelnatuurpad geopend, deze is vrij toegankelijk en een leuke activiteit voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. De activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel en de Nationale Postcode Loterij. Meer informatie en de openingstijden van bezoekerscentrum De Wheem vindt u op www.landschapoverijssel.nl.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.