Home / archiefcentraal / op stap in het natuurgebied collendoorn

op stap in het natuurgebied collendoorn

Landschap Overijssel verzorgt dinsdagavond 28 augustus de laatste excursie in de serie ‘Op stap’ in het natuurgebied Collendoorn. Onder leiding van de boswachter en tevens IVN-natuurgids wandelen deelnemers ongeveer anderhalf uur door dit gevarieerde gebied.

Het natuurgebied Collendoorn wordt beheerd door Landschap Overijssel en ligt vlakbij Hardenberg. Het terrein heeft een bijzondere ontstaansgeschiedenis waar de gids graag over vertelt. De natuur heeft zich hier geleidelijk ontwikkeld en is inmiddels erg gevarieerd, met een grote verscheidenheid aan bomen, planten, vogels, vlinders en paddenstoelen. De wespenorchis, vlasbekje, geelgors en groene specht zijn een paar van de soorten. Onderweg vertelt de gids het allemaal. Op ruim 25 meter hoogte is er een prachtig uitzicht op de omgeving en zicht tot in Duitsland. Met de gids wordt zoveel mogelijk de gele wandelroute gevolgd. Deze wandeling is geschikt voor het hele gezin. Honden mogen in verband met de verstoring niet mee.

De start is om 19.00 uur bij de parkeerplaats aan de Kerkdijk in Collendoorn, schuin tegenover huisnummer 5. De kosten bedragen 3 euro per volwassene en 1,50 euro per kind. Donateurs van Landschap Overijssel of van één van de twaalf andere Landschappen, kunnen op vertoon van hun pasje gratis deelnemen. De ‘Op stap’ excursies worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

Kijk voor meer informatie op www.landschapoverijssel.nl

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.