Home / archiefcentraal / op stap in beerze

op stap in beerze

Landschap Overijssel verzorgt dinsdagavond 28 augustus de derde excursie in de serie ‘Op stap’ in het natuurgebied Beerze. Onder leiding van een natuurgids maken deelnemers een wandeling van ongeveer twee uur in dit gevarieerde gebied. Om 19.00 start de excursie bij de oprijlaan van landgoed Beerze aan de Beerzerpoort. De kosten bedragen 3 euro per volwassene en 1,50 euro per kind. Donateurs van Landschap Overijssel of van één van de andere twaalf Landschappen, nemen op vertoon van de donateurspas gratis deel. De ‘Op stap’-excursies worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

Het natuurgebied om Beerze in de gemeente Ommen is zo bijzonder omdat hier veel landschapstypen bij elkaar komen: natuurlandschap, (stuif) duintjes, essen, beschermd dorpsgezicht met kamduin, stuifzanden, natte- en droge heide, veenputten, bos en zogenaamde “nieuwe natuur”, elk met zijn eigen specifieke flora en fauna. De route leidt door en langs een aantal van deze landschapstypen. De gids zal alles vertellen over de planten- en dierenwereld. Ook is er de gelegenheid om vragen te stellen

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.