oogstdag op holthone

.

Een heel museum aan oude landbouwmachines is in bedrijf op de diverse akkers. Boeren en boerinnen in oude klederdracht laten zien hoe het er vroeger aan toeging. Daarnaast worden ook de moderne landbouwwerktuigen getoond en kan men de enorme verschillen waarnemen. Dit alles omlijst met een vijftigtal kramen met standhouders, oude ambachten, imkers, broodbakker, kaas, ijs, wijn, en ga zo maar door.

Verder worden er door vrijwilligsters van het museum pannenkoeken gebakken en kan men een heerlijk drankje(s) nuttigen. Verder is er livemuziek, een sjompiekoor, en rondritten door menvereniging HARP op het landgoed. Dit jaar extra: de beste kinderkok van Gramsbergen en optreden van de zandtovenaar.

Ook is er kalverschetsen voor de kinderen, rondrit met paard en wagen, schaapscheren, streekeigen producten, brood bakken en nog vele andere activiteiten.

Er heerst altijd een heel nostalgisch gemoedelijke en gezellige sfeer. Duizenden bezoekers trekken dan ook elk jaar naar Holthone om daar naast het slagveld van de Slag bij Ane, onder de rook van Coevorden te genieten. Nog maar weinig toeristen zullen dit stukje Nederland kennen. De entree bedraagt 2 euro, gratis parkeren.

Het oogstterrein ligt naast de N34 vlak onder Coevorden, naast pannenkoekenrestaurant De Ganzenhoeve.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.