Home / archiefcentraal / ommen ademt middeleeuwse sferen

ommen ademt middeleeuwse sferen

“We laten zien hoe het leven eruit zag zo rond 1360 tot 1390.” Alles is middeleeuws, van het eten, tot de stoelen, de wapens en de kleding. Behalve dan de pijlen van de boogschutter, die een stompe punt hebben. En om zijn bril zijn houten takjes geplakt, om het nog een iets authentiekere uitstraling te geven.

In het kampement zijn verschillende dingen te zien: een middeleeuwse maaltijd voor de tent, een vrouw is aan het weven en kinderen passen glunderend een ridderpak, compleet met zwaar maliënkolder. Ze mogen zelfs een zwaard vasthouden. Ook worden er aan de Vecht demonstraties gehouden met handkanonnen en boogschutters.

Standjes van winkeliers verbinden de verschillende locaties met elkaar. De ondernemers doen ook hun best, staan in middeleeuws tenue achter hun kraampjes en hebben posters opgehangen met teksten als: ‘vijf dukaten per stuk’.

Op het Kerkplein geeft valkenier Ruud Sanders shows met verschillende roofvogels. “Deze heet Bennie”, zegt hij met een grote uil op zijn arm. “Als je hem roept, dan reageert hij.” Dat durven de meeste mensen toch niet; liever zitten ze op een terrasje, kijkend naar wat voorbij komt. En alhoewel niet echt middeleeuws, maar wel bijdragend aan de sfeer: aan het Kerkplein stonden ook een wastobbe en ouderwetse wagen van het landbouwmuseum.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.