Home / archiefcentraal / nostalgische afsluiting bissingh

nostalgische afsluiting bissingh

Stadsdichters Merel ten Brinke en Jannes Kuik verwoordden vooral het feest wat de Ommer Bissingh afgelopen jaar geweest is. ‘Zo’n feest, dat eigenlijk iedereen zegt: tot volgend jaar!’

Maar voor de Bissingh werd uitgeluid was er overdag eerst nog de HKO die rond de Hervormde kerk het thema Nostalgisch Ommen op kleurrijke wijze invulling gaf. Met tal van activiteiten en een modeshow waar de Ommer burgervader als heuse stadsomroeper op de catwalk verscheen.

Op de Markt werd het vierde lustrum van het palingroken gevierd. De deelnemers aan de wedstrijd kregen het niet makkelijk want naast de verkoop van gerookte paling en zalm moest er dus ook nog worden deelgenomen aan de wedstrijd. Concentratie gewenst dus op meerdere fronten. De achtkoppige jury, bestaande uit Marie Gaasbeek-Jalving, Douwe Bron, Henk Smit, Dick Masselink, Roos ter Beek, Martend Veurink, Jan van Ommen en Marc Jan Ahne had het er moeilijk mee, maar wees uiteindelijk verrassend Jonny Vredenberg uit Ermelo aan als winnaar, met een puntentotaal van 4724.

Een tweede plaats was er voor Cor Jansen uit Putten die het tot een score van 4547 bracht en Vechtdalroker Geert Wolbers uit Loozen eindigde als derde met 4309 van de maximaal 5600 te behalen punten.

De festiviteiten zijn overigens nog niet ten einde. Horeca Kerkplein organiseert woensdag a.s. nog een benefietavond ten behoeve van de voedselbank en in het eerste weekend van september is er nog het tweedaagse blaasorkestenfestival.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.