niet drinken beloond op explosion festival

Jongeren worden woensdag 8 augustus beloond, als ze niet drinken op het Explosion Festival. Ze kunnen zich laten registreren bij SmartConnection.

Bij SmartConnection verdienen jongeren punten door niet te drinken. Deze punten ruilen ze vervolgens in voor producten: van concertkaartjes tot rijlessen en van een smoothie tot een iPod. Jongeren krijgen zo een directe beloning voor gezond gedrag.

De stand van SmartConnection is de hele dag te vinden op het terrein van het Explosion Festival. De jongeren kunnen vanaf 23.30 uur blazen en zo punten scoren. “Vorig jaar is het ons hier goed bevallen. Veel jongeren zijn toen even bij onze stand geweest. Vandaar dat we dit jaar graag weer komen”, aldus Cora Schrijver van SmartConnection.

Explosion Festival is een gratis outdoor dance festival op het marktplein in Ommen. Op het festival komen diverse muziekstijlen voorbij: van electro tot house en van dubstep tot drum ’n bass. Het festival is van 19.00 tot 01.00 uur en de entree is gratis.

SmartConnection valt onder het overkoepelende project Minder drank Meer scoren! (MDMS), een alcoholmatigingsprogramma jeugd regio IJsselland waarvan de gemeente Zwolle centrumgemeente is. Tactus Verslavingszorg voert het project uit.

In Zwitserland zijn met hetzelfde project uitstekende resultaten behaald. Zo is een kwart van de deelnemers minder gaan drinken en voelt driekwart van de deelnemers zich sterker om niet of minder te drinken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.